Marktrapport Argentinië: Land freight logistics

Laatst gecontroleerd op:
14 juni 2021
Gepubliceerd op:
2 juli 2021

Hoe ziet de logistieke sector in Argentinië eruit en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Land Freight logistics in Argentina'. Vraag het rapport aan via het formulier op deze pagina. 

Rapport 'Land freight logistics in Argentina'

Het rapport 'Land freight logistics in Argentina' beschrijft kort de structuur van de logistieke dienstverlening voor wegvervoer in Argentinië, inclusief logistieke centra. U leest in het rapport ook meer over de bijbehorende markt voor vrachtwagenvervoer.

De Argentijnse transport- en logistieksector

Vanwege het enorme grondgebied van Argentinië is vrachtvervoer over land erg belangrijk voor de economie. Het vrachtvervoer maakt het mogelijk om grote hoeveelheden agroproducten uit te voeren. Hoewel de coronapandemie de Argentijnse economie heeft verzwakt, is de export van agri-foodproducten op peil gebleven. Omdat de lokale regering de export wil verhogen, is er veel behoefte om de sector efficiënter te maken. De Argentijnse markt voor logistieke diensten is bijna volledig privaat en de bedrijven hebben nieuwe technologieën nodig om concurrerend te blijven.

Kansen voor Nederlandse ondernemers in Argentinië

Voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in de logistieksector liggen er kansen in:

  • het opleiden van het personeel om de expertise bij bedrijven te vergroten;
  • technologieën om vrachtwagens milieuvriendelijker te maken;
  • softwaresystemen die multimodaliteit efficiënter maken.

Stimuleringsmaatregelen

Sinds januari 2021 gelden er stimuleringsmaatregelen van de COFED (Federale Raad voor Multimodaliteit). Houd deze in de gaten en kijk wat ze u kunnen bieden.

Toekomstige kansen

De toekomstige goedkeuring van een wet voor duurzame mobiliteit biedt ook kansen. Deze zal namelijk grote fiscale voordelen bieden voor logistieke bedrijven, die hun voertuigen milieuvriendelijker maken.

3 Tips voor de Argentijnse logisiteksector

1. Leer de Argentijnse cultuur goed kennen

Om de markt succesvol te betreden, is kennis van de unieke cultuur en de bedrijfsprocessen in Argentinië vereist. Goede banden onderhouden met relevante spelers is de belangrijkste succesfactor.

2. Neem deel aan evenementen

Nederlandse ondernemers kunnen aandacht trekken door deel te nemen aan nationale en internationale evenementen. Deelnemen aan een consortium met een ontwikkelaar, bouwbedrijf en internationale investeerder kan een goede springplank zijn. Kleinere bedrijven kunnen de aandacht trekken door samen hun portfolio's te presenteren tijdens seminars en workshops.

3. Neem contact op met de ambassade

Voor informatie over de logistieke markt en verdere ondersteuning in Argentinië kunt u terecht bij het Netherlands Business Support Office (NBSO) Córdoba, de ambassade in Buenos Aires en de Nederlands – Argentijnse Kamer van Koophandel (CCAH).

Vraag direct gratis het marktrapport aan

Het volledige marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in deze sector en hoe u de markt kunt benaderen. Vul het formulier in en ontvang het rapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?