Ons netwerk in ASEAN

Laatst gecontroleerd op:
14 december 2023
Gepubliceerd op:
18 december 2017

Heeft u regionale kennis en expertise nodig voor het zakendoen in de ASEAN-regio? We brengen u graag in contact met ons uitgebreide netwerk in Zuidoost-Azië. Profiteer van onze lokale kennis en contacten met plaatselijke medewerkers en organisaties.

Onze adviseurs werken bij het opstellen van hun advies samen met het diplomatieke netwerk van Nederland in de ASEAN-landen. Hieronder vindt u een overzicht van onze belangrijkste partners.

Nederlandse diplomatieke netwerk in ASEAN

De Nederlandse overheid heeft een uitgebreid netwerk van ambassades, consulaten en kantoren in het buitenland. Deze collega's zijn ter plekke aanwezig, kennen de lokale spelers, netwerken en markt, en weten om te gaan met taal- en cultuurbarrières. RVO schakelt met hen om u van de meest actuele en relevante informatie te voorzien.

Het diplomatieke netwerk van Nederland in de ASEAN-landen bestaat uit:

Wilt u meer weten over het diplomatieke netwerk en onze contacten ter plekke? Kijk dan eens op onze pagina over het Buitenlandnetwerk.

Agrarisch netwerk in ASEAN: de landbouwraden

Landbouwraden maken deel uit van de economische teams op Nederlandse ambassades en consulaten. Ze zijn te vinden in gebieden die kansen bieden voor Nederlandse agrarische bedrijven. Landbouwraden helpen onder meer bij agrarisch projecten opstarten, zakenpartners vinden en veterinaire en fytosanitaire regelgeving uitzoeken in een bepaald land.

Meer informatie over de landbouwraden in Azië is te vinden op Agroberichten Buitenland. Hier vindt u onder andere achtergrondartikelen en nieuwsberichten over landbouw in de ASEAN-regio.

R&D in ASEAN: het Innovatie Attaché Netwerk

Het Innovatie Attaché (IA) netwerk zet zich in voor verbetering van het innovatievermogen in Nederland. De Innovatie Attachés volgen de ontwikkelingen en trends op het gebied van innovatief ondernemerschap in binnen- en buitenland. RVO werkt met het netwerk samen om ondernemers met internationale R&D-vraagstukken te koppelen en beter te ondersteunen. 

De vestiging van het IA-netwerk in Singapore volgt de technologische ontwikkelingen in het ASEAN-land en signaleert daar zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers. Meer informatie vindt u op de pagina IA-Netwerk Singapore.

Particuliere netwerken in ASEAN

Business Councils zijn particuliere, zakelijke initiatieven. Zij proberen de economische banden tussen Nederland en ASEAN te versterken. Voorbeelden van business councils in de regio zijn de EU-ASEAN business council en de Malaysian Dutch Business Council.

Meer informatie over ons netwerk

Heeft u vragen over onze samenwerking met het diplomatieke netwerk in de ASEAN-regio? Of heeft u een andere vraag over ondernemen in Zuidoost-Azië? Onze adviseurs helpen u graag op verder. 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?