Zakenpartners vinden in Australië

Gepubliceerd op:
6 juni 2013
Laatst gecontroleerd op:
28 december 2021

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in Australië? En zoekt u een zakenpartner? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Bekijk welke aanpak het beste bij u past.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN.

Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO's) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Plan een adviesgesprek met ons! Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke zakenpartners voor uw bedrijf.

Ik wil gratis advies

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen, is door deel te nemen aan evenementen. Bij onze evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Agroberichten Buitenland

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Importeurs in Australië

Als u naar Australië wilt exporteren kunt u het beste een agent of dealer aanstellen. In Australië noemt men ze 'importers'. Deze importeurs zijn in te delen in 4 segmenten:

 • importeurs/groothandelaren
 • agenten die op commissie werken
 • producenten/eindgebruikers
 • grote detailhandelaren (retailers)

Er zijn relatief weinig importeurs die zich richten op meerdere sectoren. De meesten zijn gespecialiseerd in één marktsegment.

Verken de markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en uzelf oriënteren op de Australische markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf beurzen uitzoeken. Er zijn veel internationale websites die u hiervoor overzichten bieden van Australische beurzen. Enkele voorbeelden zijn:

Kies uit een databank van duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank met zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

 • agenten
 • distributeurs
 • productiepartners
 • partners voor technologische ontwikkeling
 • partners voor licentieovereenkomsten
 • partners voor research & development

Lees meer over zakenpartners vinden via het Enterprise Europe Network.

Of raadpleeg Zakenpartnersupport Op Maat.

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?