Brazilië: bij wie kunt u terecht?

Laatst gecontroleerd op:
4 maart 2024
Gepubliceerd op:
3 december 2020

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Brasília staat klaar voor u als ondernemer. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van landbouw, innovatie en douanezaken.

Behalve de ambassade in Brasília zijn er consulaten-generaal in São Paulo en Rio de Janeiro en NBSO’s (Netherlands Business Support Offices) in Belo Horizonte en Porto Alegre. Ook zijn er 11 honorair consuls. U vindt ze in Belém, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Allegre, Recife, Salvador, Santos en Vila Velha. Meer informatie over de consulaten-generaal en de honorair consuls en over waarmee zij u kunnen helpen, vindt u op Nederland Wereldwijd.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Brazilië altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze RVO-adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kunt doen.

Kent u de wegen in Brazilië al, maar loopt u ter plaatse ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in Brasília

U vindt de Nederlandse ambassade in het gebied SES Quadra 801, (Lote 05 70405-900). Dit is een gebied waar een groot aantal ambassades naast elkaar staan, zoals die van de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

U kunt contact opnemen met de ambassade via:
T: (vanuit Nederland): +31 247 247 247
T: (vanuit Brazilië): +55 613 961 32 00

Economisch netwerk

Loopt u tegen problemen aan door officiële procedures, plaatselijke partners of een lokale overheid die niet mee lijkt te werken? Hierbij kan het economisch netwerk u mogelijk helpen. Het netwerk denkt met u mee, geeft tips en heeft vaak sneller toegang tot de mensen die de obstakels kunnen wegnemen. Samen met RVO organiseert het netwerk 'NL paviljoens' of handelsmissies rondom belangrijke vakbeurzen.

Heeft u een concrete vraag over zakendoen in Brazilië? Stuur een e-mail of bel naar:
T: +55 613 961 32 13
E: bra-ez@minbuza.nl

LNV-raad

U kunt bij de LNV-raad terecht voor vragen over de landbouw of de voedselindustrie in Brazilië. Ook stimuleert de landbouwafdeling samenwerking tussen Nederlandse en Braziliaanse landbouw-, onderwijs- en onderzoeksinstituten.

Neem contact op met de LNV-raad via:
T: +55 613 961 32 08
E: bra-lnv@minbuza.nl

Douaneraad

De douaneraad stimuleert de samenwerking tussen de Nederlandse en Braziliaanse douaneautoriteiten. U kunt bij de douaneraad terecht voor gecompliceerde vragen over de import van goederen in Brazilië. Voor eenvoudige vragen en persoonlijk advies kunt u terecht bij RVO. U kunt de douaneraad bereiken via:

T: +55 613 961 32 10
E: bra-customs@minbuza.nl

Innovatieraad

De Innovatieraad in Brazilië is onderdeel van het wereldwijde Netherlands Innovation Network en bevordert de samenwerking tussen Nederlandse en Braziliaanse kennisinstellingen en kennisintensieve bedrijven op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie. U kunt de innovatieraad bereiken via:

T: +55 113 811 33 20
E: sao-ia@minbuza.nl

NBSO

De NBSO Brazilië heeft vestigingen in Belo Horizonte en Porto Alegre. Deze NBSO's (Netherlands Business Support Offices) informeren Nederlandse ondernemers over zaken doen in en met Brazilië. Ook zijn ze op zoek naar zakelijke kansen, specifiek voor de regio's Minas Gerais and en het zuiden van Brazilië. De NBSO’s helpen bij het vinden van Braziliaanse zakenpartners en geven op aanvraag specifieke informatie over regels, belastingen en de regionale markt.

Neem contact op met de NBSO's via:

T: (Belo Horizonte): +55 313 504 33 81
T: (Porto Allegre): +55 513 378 11 44
E: info@nbso-brazil.com.br

Vragen over ondernemen in Brazilië?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?