Zakenpartners vinden in Brazilië

Gepubliceerd op:
4 juli 2013
Laatst gecontroleerd op:
4 januari 2021

Zoekt u een zakenpartner in Brazilië? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Op deze pagina leest u welke mogelijkheden er zijn en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Plan een adviesgesprek met ons! Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke zakenpartners voor uw bedrijf.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen is door mee te doen aan evenementen. In ons overzicht van evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

De volgende sites kunnen u ook op weg helpen:

• Bradutch (Braziliaans-Nederlandse Kamer van Koophandel)
• Dutcham (Nederlands-Braziliaanse Kamer van Koophandel)
• APEX Brazil (exportpromotieorgaan Braziliaanse overheid)

Verken de markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en tegelijkertijd uzelf oriënteren op de Braziliaanse markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf beurzen uitzoeken. Er zijn verschillende websites die overzichten bieden van beurzen in Brazilië, zoals Ubrafe (Portugees). Verder zijn er ook veel internationale websites die overzichten bieden van Braziliaanse beurzen. Selecteer hierbij 'Brazil' en de onderwerpen die voor u belangrijk zijn, zodat u een nuttig overzicht krijgt. Enkele voorbeelden zijn:

Vakbeurzen in Brazilië
10times
AUMA Trade Fair database
Event Egg
Expodatabase

Kies uit een databank met duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Goed om te weten als u zakendoet met Brazilianen

Als u voor het eerst zakendoet met een Braziliaanse zakenpartner, is het goed om u te verdiepen in de Braziliaanse gang van zaken op dit gebied.

Agenten, despachantes en distributeurs

Wanneer u in Brazilië wilt ondernemen, kan een plaatselijke vertegenwoordiger het gemakkelijker maken om de lokale markt te onderzoeken, betreden en bedienen.

Handelsagenten hebben veel kennis over de Braziliaanse wetten en kunnen u helpen bij het vinden van nieuwe klanten. Mogelijke voordelen van zo’n samenwerking zijn bijvoorbeeld lagere oprichtingskosten en het sneller betreden van de markt. Gaat u samenwerken met een agent? Houd dan rekening met de voorwaarden die de Braziliaanse overheid aan agentcontracten stelt. U leest hier meer over op de pagina Handelscontracten Brazilië.

Als u een distributeur zoekt, is het heel normaal om met meerdere partijen samen te werken. Omdat Brazilië zo’n groot land is, komt het namelijk niet vaak voor dat u één distributeur vindt die uw producten in het hele land kan afzetten.

Verder kunt u ook gebruik maken van een zogenaamde 'despachante'. Deze tussenpersonen zijn gespecialiseerd in het afhandelen van tijdrovende, vaak administratieve zaken. Zij kennen de Braziliaanse wet en de toepassing ervan in hun regio goed. Zij kunnen langzame bureaucratische processen versnellen, omdat zij de juiste personen in verschillende organisaties kennen.

Braziliaanse zakencultuur

Als u voor het eerst in zee gaat met een Braziliaanse zakenpartner, is het ten slotte goed om u te verdiepen in hun zakencultuur. Onze zakelijke do’s-and-don’ts voor Brazilië helpen u daarbij op weg.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?