Bulgarije: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
21 april 2021
Laatst gecontroleerd op:
28 april 2021

Als u zakendoet in het buitenland heeft u als ondernemer weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Sofia staat voor u klaar. Er is ook een specialist op het gebied van landbouw.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Bulgarije altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze RVO-adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kunt doen.

Kent u de wegen in Bulgarije al, maar loopt u ter plaatse ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in Sofia

U vindt de Nederlandse ambassade aan de Oborishte-straat, grenzend aan het kleine maar geliefde stadspark 'Tuin van de dokters'. U kunt gemakkelijk betaald parkeren bij de ambassade. Daarnaast ligt het gebouw op loopafstand van bus-, tram- en metrohaltes. U vindt het bezoekadres en algemene contactgegevens op de website Netherlands and You.

Voor uw ondernemersvragen heeft de ambassade 2 afdelingen. Hieronder stellen wij deze graag aan u voor. Lees hieronder wat zij voor u kunnen doen en hoe u direct contact opneemt.

Economische afdeling

Bij de economische afdeling van de ambassade kunt u terecht voor praktische informatie. Zij kunnen bijvoorbeeld uw vragen over wet- en regelgeving beantwoorden.

De ambassade kan u ook introduceren bij hun uitgebreide netwerk. Of samen met u een (online) evenement organiseren op de ambassade, om zo uw dienst of product onder de aandacht te brengen. De medewerkers van de ambassade kennen de cultuur en weten de weg bij lokale instanties.

Neem contact op met de economische afdeling, via:

T: +359 28 160 350
E: sof-ea@minbuza.nl

Landbouwteam

De landbouwraad helpt Nederlandse agrarische bedrijven vanuit Boekarest (Roemenië) met zakendoen in Bulgarije. Deze ambassademedewerker wordt bijgestaan door een team van gespecialiseerde medewerkers.

U kunt bij hen terecht voor allerlei vragen over de landbouw in Bulgarije. Bijvoorbeeld over meedoen aan beurzen, marktinformatie en zakenpartners vinden. Ook legt het landbouwteam contact met interessante bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Neem contact op met het landbouwteam via:

T: +359 28 160 380
E: sof-lnv@minbuza.nl
W: Agroberichten Buitenland: Bulgarije

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?