Zakenpartners vinden in Bulgarije

Gepubliceerd op:
8 juli 2013
Laatst gecontroleerd op:
17 mei 2021

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in Bulgarije? En zoekt u een zakenpartner? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Bekijk welke aanpak het beste bij u past.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN.

Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO's) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Plan een adviesgesprek met ons! Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke zakenpartners voor uw bedrijf.

Ik wil gratis advies

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen, is door deel te nemen aan evenementen. Bij onze evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Agroberichten Buitenland

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Verken de markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en u tegelijkertijd oriënteren op de Bulgaarse markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact op met ons. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf beurzen uitzoeken. Bijvoorbeeld via de websites van deze Bulgaarse evenementenlocaties:

Er zijn ook veel internationale websites die overzichten bieden van Bulgaarse beurzen. Enkele voorbeelden zijn:

Kies uit een databank van duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank met zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • agenten
  • distributeurs
  • productiepartners
  • partners voor technologische ontwikkeling
  • partners voor licentieovereenkomsten
  • partners voor research & development

Lees meer over zakenpartners vinden via het Enterprise Europe Network.

Contracten

Contracten met tussenpersonen zijn niet verplicht, wel handig. Met een contract kunt u terugvallen op afspraken die u met uw tussenpersoon heeft gemaakt. Op de website Ondernemersplein.kvk.nl vindt u meer informatie over de inhoud van een internationaal contract. Bij de International Chamber of Commerce Nederland (ICC Nederland) kunt u verschillende Engelstalige modelcontracten bestellen.

Meer weten?

De volgende pagina's kunnen u ook verder helpen bij het vinden van een zakenpartner in Bulgarije:

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?