Marktrapport Canada en VS: Fotonica

Gepubliceerd op:
29 juni 2022

Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Landscape of the Photonics Industry in the Northeast United States and Canada'. U kunt het rapport opvragen via het formulier op deze pagina.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de ambassades in Ottawa en Washington D.C., de consulaten-generaal, de landbouwraad en het IA-netwerk publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in Canada en de VS.

Marktrapport: kansen in fotonica in Canada en het noordoosten van de VS

In opdracht van de Nederlandse ambassades in Canada en de VS werd in april 2022 het Engelstalige rapport 'Landscape of the Photonics Industry in the Northeast United States and Canada' gepubliceerd. Bij fotonica wordt licht gedetecteerd, opgewekt, getransporteerd en bewerkt. Het lijkt op elektronica, maar is energiezuiniger en heeft veel interessante toepassingen.

Het rapport richt zich op het snijvlak van fotonica en nano- en kwantumtechnologie. In het rapport vindt u een overzicht van de sector, de kansen die er liggen, en zegt hoe u daarop kunt inspelen.

Wat maakt de fotonicasector in Canada en de VS interessant?

Fotonica is een technologie die oplossingen biedt voor veel actuele uitdagingen. Nederland, Canada en de VS investeren dan ook flink in de verdere ontwikkeling van deze technologie. Voor de groeiende sector in Nederland is internationale samenwerking dan ook zeer de moeite waard.

Waar liggen specifieke kansen in fotonica?

Het rapport gaat in op verschillende deelgebieden waar fotonica wordt toegepast. Het gaat onder meer om de volgende sectoren:

  • Automotive
  • Biofotonica en Beeldtechnologie
  • Luchtvaart
  • Datacommunicatie
  • Telecommunicatie
  • Informatica
  • Agri & food
  • Veiligheid

De regio's waarop wordt gefocust liggen niet alleen in Canada, maar ook in het noordoosten van de VS. Het gaat dan specifiek om New England (bijvoorbeeld Boston en de omliggende regio), en de staat New York (Albany en Rochester).

Hoe kan dit rapport mij helpen?

De Nederlandse fotonica-industrie is wereldwijd toonaangevend. Amerikaanse en Canadese bedrijven en kennisinstellingen zijn op zoek naar Nederlandse kennis. Let op: samen met een lokale partner is het makkelijker om de lokale markt te betreden. Het rapport identificeert sleutelspelers en kansen op het gebied van fotonica in Canada en het noordoostelijke deel van VS, voor zowel Nederlandse bedrijven als kennisinstellingen.

Ontvang direct het gratis rapport

  • Vul het onderstaande formulier in en ontvang het volledige marktrapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?