Zakenpartners vinden in Canada

Gepubliceerd op:
24 juli 2013
Laatst gecontroleerd op:
4 augustus 2020

Heeft u concrete plannen om internationaal zaken te doen? En zoekt u een zakenpartner? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Plan een adviesgesprek met ons! Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke zakenpartners voor uw bedrijf.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen is door mee te doen aan evenementen. In ons overzicht van evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Verken de markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en tegelijkertijd uzelf oriënteren op de Canadese markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

Er zijn veel internationale websites die overzichten bieden van Canadese beurzen. Enkele voorbeelden zijn:

Evenementen in Canada

Het buitenlandnetwerk de ambassade in Ottawa en de consulaten-generaal te Toronto en Vancouver beheren ook een eigen activiteitenkalender. Deze bevat een overzicht van activiteiten voor het Nederlandse bedrijfsleven, zoals netwerkbijeenkomsten en regionale beurzen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de Landbouwraad Canada voor interessante evenementen in uw sector.

Business Week USA & Canada

Jaarlijks vindt in Nederland het evenement Business Week USA & Canada plaats. In 2019 zal dit zijn van 9 tot en met 12 december. Meer informatie, het programma en aanmelden volgt later dit jaar.

In deze korte reportage over de Business Week USA & Canada 2018 ontdekt u wat RVO.nl en ons buitenlandnetwerk voor ú kunnen betekenen.

Importeurs en leveranciers in Canada

De landelijke distributie in Canada vindt voor het overgrote deel plaats via agenten, importeurs, distributeurs, groothandelaars en winkelketens. Door de uitgestrektheid van Canada en de verschillende taalgebieden en cultuurverschillen zult u vaak moeten werken met meerdere handelspartners. Zij hebben namelijk goede lokale contacten. De Canadese overheid heeft een database met importeurs en een overzicht van brancheverenigingen en leveranciers.

Kies uit een databank met duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Zoekt u een zakenpartner in het buitenland?

Wij zetten graag ons netwerk voor u in.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?