China: wat kunnen wij voor u doen?

Gepubliceerd op:
27 juli 2020
Laatst gecontroleerd op:
18 september 2020

Het Nederlands economisch netwerk in China helpt Nederlandse ondernemers verder op de Chinese markt. Heel concreet, met advies en contacten. Wij staan voor u klaar, of u nu veel internationale ervaring heeft of pas net actief bent in China.

Advies over zakendoen in China tijdens corona

De coronapandemie heeft invloed op het zakendoen in China. Het economisch netwerk ter plaatse kan u helpen om ook in coronatijd zaken te doen met Chinese partners. Bekijk onze veelgestelde vragen over het coronavirus en zakendoen in China voor de huidige stand van zaken.

Contacten leggen

De Nederlandse posten in China hebben een wijdverspreid netwerk en uitstekende contacten in de Chinese zakenwereld, vooral binnen de huidige kansrijke sectoren in China.

Zakenpartners vinden

Heeft u concrete plannen om internationaal zaken te doen? En zoekt u een Chinese zakenpartner? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij RVO.

Op basis van het advies (en het profiel van uw bedrijf) zoeken wij voor u gericht naar potentiële zakenpartners in China. Vervolgens benaderen wij die persoonlijk om uw bedrijf te introduceren. De reacties worden daarna aan u gepresenteerd. Als het contact via ons gaat, kunnen deuren sneller voor u open gaan.

Heeft u al partners in China, maar heeft u toch behoefte aan advies en/of begeleiding, neem dan rechtstreeks contact op met een van onze posten in China.

Company check

Wilt u weten met wat voor Chinees bedrijf u overweegt in zee te gaan? Het economisch netwerk in China kan op verzoek van Nederlandse bedrijven een company check uitvoeren bij Chinese bedrijven.

Lees meer over de company check

Meegaan op handelsmissie

Wij organiseren geregeld grote en kleinere handelsmissies naar China. Op dit moment zijn alle fysieke handelsmissies geannuleerd. Wel worden er digitale evenementen georganiseerd en vinden er in 2021 mogelijk virtuele handelsmissies plaats. Kijk voor de meest recente informatie over evenementen en handelsmissies in de Agenda China

Visum voor zakelijke reizen

Het is onder voorwaarden mogelijk om een zakelijke reis naar China te maken. China valt niet onder het EU-inreisverbod, omdat het land op de veilige lijst staat. Meer informatie over het EU-inreisverbod en de voorwaarden voor uitzonderingscategorieën leest u in de Kamerbrief (vanaf pagina 3).

Orange Carpet on hold

Reizen uw Chinese (zakelijke) contacten vaak naar Nederland? Wijs ze dan op het Orange Carpet-visumproces voor China. Daarmee kunnen ze in aanmerking komen voor een flexibelere en snellere verlening van het visum. Let op: op dit moment staat Orange Carpet on hold vanwege de coronapandemie.

Financiering

Vind de financiering die past bij uw Chinese ambities. Wij hebben een goed zicht op mogelijkheden voor financiering van uw plannen. Ook RVO biedt u verschillende regelingen aan ter ondersteuning.

Hulp bij zakendoen in China?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?