Handel Nederland - Curaçao

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
28 maart 2022

In 2020 is het totale handelsvolume tussen Nederland en Curaçao lager dan in 2019. De export van Nederland naar Curaçao is gedaald met 8%. De totale invoer valt veel lager uit. In 2020 importeerden we 38% minder uit Curaçao ten opzichte van vorig jaar. Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Curaçao.

Wilt u meer weten over het land Curaçao, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Curaçao.

Ziet u zakelijke kansen in Curaçao? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Handelscijfers Nederland - Curaçao

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Curaçao

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 217 miljoen 2020
Totale invoer € 7 miljoen 2020
Handelsbalans € -221 miljoen 2020

Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Curaçao in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Curaçao

Export vanuit Nederland naar Curaçao

Productgroep Bedrag Jaartal
Ruwe aardolie en aardolieproducten € 18 miljoen 2020
Medicinale en farmaceutische producten € 16 miljoen 2020
Metaalwaren € 14 miljoen 2020

De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van exportproducten naar Curaçao bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Curaçao.

Voorlopige exportcijfers 

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers naar Curaçao over het lopende jaar. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste invoerproducten uit Curaçao

Invoer vanuit Curaçao naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Dranken € 1 miljoen 2020
Metaalertsen en -afvallen € 1 miljoen 2020
Ander vervoermaterieel € 1 miljoen 2020

De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Curaçao bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Curaçao door Nederland.

Voorlopige invoercijfers 

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over de invoer uit Curaçao over het lopende jaar. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

LET OP: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Houd hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Curaçao. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Meer weten?

Advies op maat

Bent u benieuwd of er ook voor u kansen liggen op de Curaçaose markt? Of wilt u sparren over uw exportplannen ? Neem dan contact op met onze adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?