Denemarken: bij wie kunt u terecht

Gepubliceerd op:
17 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
1 oktober 2020

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Kopenhagen en de consulaten in Aalborg en Aarhus staan klaar voor u als ondernemer. Bij de ambassade zitten specialisten op het gebied van economie en landbouw.

Kent u de wegen in Denemarken al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Het ambassadenetwerk helpt u verder.

Ambassade en consulaten

U vindt de Nederlandse ambassade in de wijk Frederiksstaden, vlakbij het park Amaliehaven en de koninklijke residentie Amalienborg. Elders in Kopenhagen staat de Residentie van de ambassadeur. Ondernemers in de sectoren agri&food, tuinbouw, energie, smart cities of water & maritiem kunnen daar lunches of presentaties organiseren.

De honorair consuls in Aarhus en Aalborg behartigen algemene en economische belangen van Nederland in hun regio. Bij de consulaten in Denemarken kunt u een noodreisdocument aanvragen, maar voor alle andere reisdocumenten en consulaire verklaringen moet u bij de ambassade in Kopenhagen zijn.

Bekijk de contactgegevens voor de ambassade en de consulaten.

Economie en handel

De afdeling economie en handel van de ambassade in Kopenhagen bevordert de economische belangen van Nederland in Denemarken, speciaal in de sectoren energie, water & maritiem en rond het thema smart cities. De afdeling geeft informatie en advies aan Nederlandse bedrijven die zich op de Deense markt willen begeven of vestigen. Ook adviseert ze Deense bedrijven die uit Nederland willen importeren of zich in Nederland willen vestigen.

Landbouw, natuur en voedselkwailteit

De afdeling landbouw, natuur en voedselkwaliteit van de ambassade in Kopenhagen behartigt de belangen van de Nederlandse agrifood-, tuinbouw-, visserij- en tuin- en bosbouwsector in Denemarken. Ook is er een landbouwteam Scandinaviƫ, dat handelsondersteuning verleent aan het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van voedsel, landbouw, visserij en natuur.

Hulp bij uw zaken in Denemarken?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?