Finland: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
23 december 2020

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Helsinki en de honorair consuls – verspreid over het land – staan klaar voor u als ondernemer.

Kent u de wegen in Finland al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Het ambassadenetwerk helpt u dan.

Ambassade in Helsinki

U vindt de Nederlandse ambassade in de wijk Kaartinkaupunki, vlakbij het Esplanadi-park en het grote marktplein van Helsinki. De ambassade heeft verschillende onderdelen, waaronder Handel & Innovatie. Op de website Nederland Wereldwijd vindt u meer informatie over de medewerkers en de afdelingen van de ambassade.

Handel & Innovatie

De medewerkers van Handel & Innovatie helpen bij de organisatie van handelsmissies en werk- en bedrijfsbezoeken. Ook bezoeken, plannen en organiseren zij handelsevenementen, zoals beurzen, seminars, workshops en andere Holland Promotie in Finland. Bovendien doen zij onderzoek naar mogelijke groeisectoren, adviseren over de beste marktentree en geven informatie over de Finse zakelijke etiquette.

Neem contact op met Handel & Innovatie via:
T: +358 922 89 20
E: hel-ea@minbuza.nl

Honorair consuls

Er zijn 6 Nederlandse honorair consulaten op het Finse vasteland en 1 op de Åland eilanden. Zij onderhouden het netwerk van het Nederlands bedrijfsleven in Finland. Het is niet mogelijk om paspoorten of identiteitskaarten aan te vragen bij de honorair consulaten. Dit kan alleen bij de ambassade in Helsinki.

Er zijn honorair consulaten in Kuopio, Mariehamn, Oulu, Rovaniemi, Tampere, Turku en Vaasa. Bekijk meer informatie over de honorair consuls op de website Netherlands Worldwide.

Hulp nodig bij uw zaken in Finland?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?