Ghana: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
5 maart 2021

Als u zakendoet in het buitenland, heeft u als ondernemer weleens hulp nodig van experts ter plaatse. In Accra staat de ambassade voor u klaar. Bij de ambassade werken ook specialisten op het gebied van landbouw.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Ghana altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kan doen.

Kent u de wegen in Ghana al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in Accra

De ambassade is gevestigd in de Liberation Road, in de wijk North Ridge in Accra. Een paar kilometer van de kust van de Golf van Guinee en niet ver van het vliegveld Kotaka international airport.

Accra is de grootste stad van Ghana, de hoofdstad en het centrum van de handel. De economische afdeling van het ambassadenetwerk bevindt zich ook op dit kantoor in Accra.

Heeft u andere vragen en wilt u contact opnemen met de ambassade in Accra? Bekijk dan de contactinformatie op de website Nederland Wereldwijd.

Wat heeft het ambassadenetwerk in Ghana voor u te bieden?

Het ambassadenetwerk in Ghana biedt u onder andere:

  • Informatie over kansrijke sectoren en over Ghana in het algemeen.
  • Op maat gemaakte antwoorden op uw (handels)vragen.
  • Hulp bij het vinden van betrouwbare handelspartners in uw vakgebied.
  • Organisatie van handelsmissies naar/vanuit Ghana.
  • Nuttige links naar Ghanese instellingen.

Benieuwd of er een evenement of handelsmissie op de agenda staat? Bekijk het overzicht van handelsmissies en evenementen voor Ghana. Let op: het kan gebeuren dat er geen evenementen of missies gepland zijn. In dat geval kunt u niet filteren op Ghana.

Advies op maat nodig?

Dan wil de economische afdeling van de ambassade in Accra u graag helpen met uw vragen.

Liberation Road 89
Ako Adjei Interchange, Accra
E: acc-ea@minbuza.nl
T: +233302214350

Landbouwteam Accra

De landbouwraad is ook gevestigd in Accra. De landbouwraad werkt voor de regio Ghana, Ivoorkust en Nigeria.

Landbouw is een grote sector van de Ghanese economie, maar het land is niet zelfvoorzienend, en moet dus veel importeren. In het zelfvoorzienend maken en het opbouwen van de voedselketens van en in Ghana liggen ook kansen voor Nederlandse ondernemers. Lees er alles over op de website van Agroberichten Ghana.

Het Landbouwteam: stimuleren samenwerking en export

Het landbouwteam wil samenwerking en export tussen Nederland en Ghana op het gebied van landbouw stimuleren. Het team zet zich ook in voor een goede positie van de Nederlandse agribusiness.

Wilt u meer weten over de landbouwraad? Lees het interview op de website van de Agroberichten.

Hoe kom ik in contact met de Landbouwraad?

U vindt de adresgegevens ook op de website van Agroberichten. Wilt u via e-mail een vraag sturen? Stuur uw e-mail naar acc-lnv@minbuza.nl.

Ghanaian Netherlands Business and Culture Council

Als ondernemer in Ghana kunt u ook terecht bij de Ghanaian Netherlands Business and Culture Council (GNBCC). Het GNBCC werkt samen met de ambassade in Ghana.

De Ghana Netherlands Business and Culture Council (GNBCC) is een samenwerkingsverband van de Netherlands African Business Council en de voormalige Ghana Netherlands Chamber of Commerce and Culture. De twee organisaties hebben hun inspanningen, netwerken en activiteiten gebundeld in het GNBCC. Ze behartigen de zakelijke belangen van zowel Ghanese als Nederlandse bedrijven.

Lees meer over wat GNBBC voor u kan betekenen in Ghana op hun eigen website.

Hoe kom ik in contact met de GNBCC?

W: GNBCC.net
E: info@gnbcc.net
T: +233302767825

Hulp nodig bij uw zaken in Ghana?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?