Do's-and-don'ts in Guinee

Gepubliceerd op:
8 juli 2019

Bij het zakendoen in Guinee moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks. De ambassade in Dakar, Senegal draagt bij aan deze pagina.

Zakelijke omgangsvormen in Guinee

Spreek Frans

Frans is de officiële taal in Guinee en in de zakenwereld de gebruikelijke taal voor communicatie. In Guinee heeft elke etnische groep zijn eigen taal. Ongeveer 85% van de bevolking is moslim, 8% is christen, 7% heeft een inheemse religie.

Let op bij de begroeting

Het is normaal om de hand te schudden bij een begroeting en te vragen hoe het gaat. Het omklemmen van je beide handen voor het hart is ook aanvaardbaar. Om religieuze redenen schudden sommige mannen niet de hand van een vrouw. Wacht als buitenlander totdat de vrouw haar hand aanbiedt.

Gebruik aanspreektitels

Gebruik de meest formele titel. Dit is minimaal 'monsieur' voor mannen en 'madame' voor vrouwen, gevolgd door de achternaam. Gebruik voor een eigenaar van een bedrijf 'director' gevolgd door de achternaam. Er is geen standaardprotocol bij het geven en ontvangen van visitekaartjes.

Wees niet overhaast

Kom op tijd op afspraken, ook al is de zakenpartner laat. De belangrijkste persoon begint, leidt en eindigt de vergadering. De top maakt de beslissingen. Het kan lang duren voor iets wordt besloten. Persoonlijke relaties en vertrouwen zijn sleutelfactoren voor succesvolle onderhandelingen.

Vermijd gevoeligheden

Houd er rekening mee dat Guineeërs vaak indirect communiceren. Gevoelige onderwerpen kunt u beter mijden. U kunt beter niet beginnen over onderwerpen als politiek, religie en geslacht.

Let op met de kledingstijl

Een pak voor mannen is normaal. Als vrouw kunt u zich het best conservatief kleden. Broeken zijn vaak ook aanvaardbaar. Vermijd strak zittende of onthullende kleding.

Vragen over ondernemen in Guinee?

Onze experts helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?