Het economisch netwerk in India

Gepubliceerd op:
11 januari 2021
Laatst gecontroleerd op:
18 januari 2021

India is een belangrijke partner voor Nederland in handel, investering, innovatie en wetenschappelijk onderzoek. In India staat het ambassadenetwerk klaar voor Nederlandse ondernemers die lokale ondersteuning kunnen gebruiken.

De Nederlandse posten in India hebben een wijdvertakt netwerk en uitstekende contacten in de Indiase zakenwereld, vooral binnen de huidige kansrijke sectoren in India. Op basis van uw handels- of hulpvraag kunnen wij u snel helpen en/of doorverwijzen naar de juiste contacten. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder in een persoonlijk gesprek.

Op deze pagina vindt u onze ondersteunende tools op het gebied van netwerk en contacten. De Nederlandse overheid helpt bedrijven die zaken willen doen in India. Deze ondersteuning is beschikbaar via ons uitgebreide netwerk in India en Nederland. RVO en het Trade Network India werken samen om Nederlandse ondernemingen in India ondersteuning te bieden.

In India: ambassade, consulaten en NBSO's

Met een toegewijd team behartigen wij als Nederlands postennetwerk India de belangen van Nederland en haar burgers in India, Nepal en Bhutan. We doen dit vanuit de ambassade in de hoofdstad New Delhi en ook vanuit onze consulaten in Mumbai en Bangalore.

Honorair consuls

Daarnaast vertegenwoordigt een netwerk van honorair consuls Nederland in Lucknow, Kolkata en Chennai. Ook de honorair consuls in Kathmandu (Nepal) en Thimphu (Bhutan) zijn onderdeel van het Nederlands postennetwerk. Voor consulaire zaken zoals visa aanvragen, kunt contact opnemen met de ambassade in New Delhi.

NBSO's in India

Naast een ambassade en verschillende (honorair) consulaten, zijn er ook NBSO's in Ahmedabad en Hyderabad. NBSO's zijn onze handelskantoren in het buitenland en u kunt hier geen reisdocumenten, visa en officiële documenten of verklaringen aanvragen.

Lees meer over onze dienstverlening op de pagina 'Wat kunnen wij voor u doen?'

Zakenpartnersupport op Maat

RVO en het buitenlandnetwerk kunnen samen voor u op zoek gaan naar de beste manier om in contact te komen met geschikte distributeurs, agenten of productiepartners. Wij kijken of we u aan partners binnen ons netwerk of uit onze bedrijvendatabases kunnen koppelen. Eventueel introduceren we u persoonlijk. Maatwerk staat hierbij voorop: samen met u onderzoeken we hoe u het beste in contact kunt komen met buitenlandse zakenpartners in uw specifieke sector. Zakenpartnersupport Op Maat helpt u sneller voet aan de grond te krijgen in India.

INDUS-Forum

Het Indo-Dutch Sustainability (INDUS) Forum is de one-stop-shop voor duurzame handel en investeringen. Dit matchmakingforum verandert uitdagingen in duurzame zakenkansen door initiatieven, zaken en projecten in India en Nederland aan elkaar te koppelen.

Evenementen en handelsmissies

Regelmatig worden er voor en door Nederlandse ondernemers in India evenementen georganiseerd. Een overzicht van komende evenementen vindt u in de evenementenagenda voor India.

Meegaan op (virtuele) handelsmissies

Heeft u zakelijke ambities in India? Kijk dan of u mee kunt gaan met een handelsmissie. Op dit moment zijn alle fysieke handelsmissies afgelast, maar digitaal vinden er wel missies plaats. Bekijk het complete overzicht van (digitale) handelsmissies.

Contact met internationale organisaties

Internationale organisaties besteden jaarlijks vele miljarden euros aan projecten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Daar komen aanbestedingen en opdrachten uit voort die interessant kunnen zijn voor uw bedrijf. Hierbij kunt u hulp krijgen van RVO.

Hulp nodig bij uw zaken in India?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?