Zakenpartners vinden in Irak

Gepubliceerd op:
11 juli 2013
Laatst gecontroleerd op:
7 december 2020

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in Irak? En zoekt u een zakenpartner? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Bekijk welke aanpak het beste bij u past.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Plan een adviesgesprek met ons! Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke zakenpartners voor uw bedrijf.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen is door mee te doen aan evenementen. In ons overzicht van evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Verken de markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en tegelijkertijd uzelf oriënteren op de Iraakse markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

Er zijn veel internationale websites die overzichten bieden van Iraakse beurzen. Enkele voorbeelden zijn:

Kies uit een databank met duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Agenten, importeurs en distributeurs

Een buitenlandse bedrijf mag goederen en diensten aan Irak leveren zonder een lokale agent aan te stellen. Wilt u een eigen distributienetwerk opzetten zonder een eigen lokale vestiging? Dan is het vereist om met een lokale handelsagent te werken.

Er gelden geen wettelijke bepalingen over de afspraken tussen handelsagenten en hun opdrachtgevers (principalen). Partijen moeten zelf de afspraken en voorwaarden voor de samenwerking vastleggen in de agentenovereenkomst. Het gaat dan bijvoorbeeld om de werkzaamheden, werkterrein, bevoegdheden, minimale verkoopverplichtingen, verkoopvoorwaarden, prijzen, provisie, betalingen en aansprakelijkheid.

Wij raden u aan om in de overeenkomst ook afspraken te maken over de looptijd van het contract, contractbeëindiging, omgaan met geschillen en het recht dat van toepassing is.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?