Uw vragen over zakendoen in Japan op maat beantwoord

Gepubliceerd op:
12 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
16 maart 2021

Heeft u concrete zakelijke plannen in Japan of bent u al actief in het land? De Nederlandse vertegenwoordiging kan u verder helpen. Zij staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vragen over betreden van de Japanse markt

Weet u zeker dat u de Japanse markt wilt betreden en heeft u vragen over uw project? Neem dan contact op met de ambassade in Tokio. Daar wordt u verder geholpen. Afhankelijk van uw vragen kan de ambassade u informatie geven over marktsectoren, wet- en regelgeving, het ondernemersklimaat en andere relevante zaken.

Bent u nog aan het oriënteren en wilt u bijvoorbeeld markten vergelijken? Dan kan RVO u in een adviesgesprek verder op weg helpen.

Vragen over uw project in Japan

Nederland heeft al meer dan 400 jaar een zeer actieve handelsrelatie met Japan. Een van de belangrijkste taken van de ambassade in Tokio en het consulaat-generaal in Osaka is dan ook het ondersteunen van Nederlandse bedrijven en instellingen bij het betreden van de Japanse markt en het wegnemen van handelsbarrières.

Daarnaast ondersteunt de ambassade Japanse bedrijven die zich willen vestigen in Nederland of Japanse bedrijven of instellingen die een partner zoeken in Nederland op het gebied van research & development.

Het Economisch Cluster helpt met informatie

Het Economisch Cluster (met name de afdelingen Economie en Handel, Landbouw en Innovatie) biedt diensten aan Nederlandse bedrijven en instellingen. Zo kunt u via de ambassade in Tokio of het consulaat-generaal in Osaka informatie krijgen over (economische) ontwikkelingen in Japan, het ondernemingsklimaat en relevante wetgeving. Ook kan de ambassade u in contact brengen met relevante instanties in Japan.

Daarnaast bieden de de ministeries van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en Klimaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een aantal hulpmiddelen om bedrijven te helpen bij het betreden van nieuwe markten. Via de Japan-website, het Innovatie Attaché Netwerk, NFIA en Agroberichten blijft u altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in Japan die relevant voor u kunnen zijn.

Vragen over zakendoen in Japan?

Heeft u vragen over zakendoen in Japan of de dienstverlening van de ambassade en RVO? Neem dan contact op met een van onze Japan-adviseurs. Bent u in Japan of gaat u naar Japan? Dan bent u altijd welkom voor een gesprek op de ambassade.

T: +81 357 765 400
E: tok-ea@minbuza.nl

Hulp bij zakendoen in Japan?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

E: TOK-EA@minbuza.nl
T: +81 357 765 434

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?