Kenia: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
8 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
26 september 2022

Als u zakendoet in het buitenland, heeft u als ondernemer weleens hulp nodig van experts ter plaatse. In Nairobi staat de ambassade voor u klaar. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van landbouw.

Kent u de wegen in Kenia al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Het ambassadenetwerk helpt u dan.

Ambassade in Nairobi

Nederlands economisch netwerk in Kenia

Niet ver van het Nairobi Arboretum en de universiteit van Nairobi vindt u de Nederlandse ambassade.

Het economisch cluster van de ambassade is het aanspreekpunt voor het Nederlandse bedrijfsleven. Het cluster behartigt de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven en Nederlandse organisaties in Kenia. Komt u bij de uitvoering van lokale procedures of wetgeving problemen tegen, of ervaart u tegenwerking? Dan kunt u contact opnemen met de Nederlandse ambassade.

Vragen aan de ambassade?

  • Heeft u vragen op het gebied van economie en handel? Stuur dan een Engelstalige e-mail naar nai-ea@minbuza.nl.
  • Zoekt u ondersteuning vanuit de ambassade op landbouwgebied? Stuur dan een Engelstalige e-mail naar nai-lnv@minbuza.nl.

De ambassade probeert uw vragen binnen 5 werkdagen te beantwoorden.

Social media van de ambassade

Blijf op de hoogte van actuele gebeurtenissen en volg de ambassade in Nairobi op social media:

Landbouwraad Kenia

Maak kennis met Ingrid Korving, de Landbouwraad voor Kenia en Tanzania.

Landbouw is een belangrijke sector van de Keniaanse economie. De sector vertegenwoordigt een kwart van het bbp en rond de 70% van de werkgelegenheid. Kenia heeft een snel groeiende bevolking en een gestaag groeiende economie.

Nederland is een van de belangrijkste afnemers van Keniaanse tuinbouwproducten (vooral groenten, bloemen en zaden). De tuinbouwsector biedt ook veel potentie voor Nederlandse ondernemers. Dat komt door het gunstige Keniaanse klimaat, de gunstige arbeidsmarkt en goede markttoegang. De teelt van tuinbouwgewassen kan nog groeien, met name voor de export.

Houd de website Agroberichten Kenia in de gaten voor het laatste nieuws. En bekijk de Studies & Factsheets over Kenia.

Netwerken in Kenia

Zakenpartners vinden

De Nederlandse ambassade kan u helpen met het vinden van zakenpartners in uw specifieke sector. Bekijk de informatie op RVO voor Zakenpartnersupport op Maat of neem direct contact met de ambassade op via nai-ea@minbuza.nl (economische zaken) of nai-lnv@minbuza.nl (landbouw).

Hulp bij uw zaken in Kenia?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?