Zakenpartners vinden in Luxemburg

Gepubliceerd op:
11 december 2014
Laatst gecontroleerd op:
4 januari 2021

Zakenpartners kunnen het betreden van een nieuwe markt makkelijker maken. Zoekt u een zakenpartner in Luxemburg? Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste partner.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN.

Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO's) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Plan een adviesgesprek met ons! Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke zakenpartners voor uw bedrijf.

Ik wil gratis advies

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen, is door deel te nemen aan evenementen. Bij onze evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Agroberichten Buitenland

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Verken de Luxemburgse markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en u tegelijkertijd oriënteren op de Luxemburgse markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf op zoek gaan naar interessante beurzen. De Engelstalige website The Box biedt een overzicht van alle evenementen in het beursgebouw van Luxemburg. Daarnaast heeft de Luxemburgse KvK een online agenda in het Frans.

Er zijn veel internationale websites die overzichten bieden van Luxemburgse beurzen. Enkele voorbeelden zijn:

Kies uit een databank van duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank met zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • agenten
  • distributeurs
  • productiepartners
  • partners voor technologische ontwikkeling
  • partners voor licentieovereenkomsten
  • partners voor research & development

Lees meer over zakenpartners vinden via het Enterprise Europe Network.

Goed om te weten als u zakendoet met Luxemburgers

Als u voor het eerst zakendoet met een Luxemburgse zakenpartner, dan is het goed om u te verdiepen in de Luxemburgse gang van zaken op dit gebied. Hieronder vindt u handige informatie.

Agenten en distributeurs

Exporteren naar Luxemburg lijkt simpel, omdat er geen douaneformaliteiten zijn. Toch is het aan te raden om een tussenpersoon in te schakelen. Luxemburg grenst aan België, Duitsland en Frankrijk, en is verdeeld in 12 kantons. Wat betekent dit voor de afzet van uw product of dienst? En welke invloed heeft de taal op uw verkoopproces?
Wij kunnen u verder helpen bij het maken van de juiste keuze.

Zoekt u een tussenpersoon met een goed netwerk? Overweeg dan om samen te werken met Luxemburgse distributeurs/groothandels. Deze hebben vaak een uitgebreid netwerk en kennen de retailers goed.

Luxemburgse zakencultuur

Hoewel we bijna buurlanden zijn, zijn er grote cultuurverschillen in de manier van zakendoen tussen Luxemburg en Nederland. Verdiep u daarom ook in de Luxemburgse zakencultuur, voordat u in zee gaat met een Luxemburgse zakenpartner. Onze zakelijke do's-and-don'ts voor Luxemburg helpen u daarbij op weg.

Een zakenpartner in het buitenland?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?