Mexico: bij wie kunt u terecht

Gepubliceerd op:
7 december 2020
Laatst gecontroleerd op:
27 april 2023

Als u zakendoet in Mexico heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De economische afdeling van de ambassade in Mexico-Stad en het NBSO in Querétaro staan voor u klaar.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Mexico altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kunt doen.

Kent u de wegen in Mexico al, maar loopt u ter plaatse ergens tegenaan? Heeft u moeite met bepaalde procedures? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in Mexico-Stad

U vindt de Nederlandse ambassade in een zakendistrict met internationale allure, even buiten het drukke centrum van Mexico-Stad. De ambassade heeft een economische afdeling inclusief landbouwteam in huis. Op andere plekken in Mexico vindt u het NBSO Querétaro en diverse consulaten.

Dit ambassadenetwerk kan u helpen in alle fases van uw plan: bij het verkennen van de markt, bij het opstarten van een bedrijf of samenwerking, of bij het versterken van uw positie in Mexico. Ook helpt het netwerk bij het vinden van zakenpartners en bij matchmaking-assistentie tijdens handelsmissies of een individuele zakenreis. Bovendien organiseert het netwerk handelsactiviteiten, zoals seminars en netwerkbijeenkomsten.

Economische afdeling

Bij de economische afdeling van de ambassade kunt u terecht voor praktische informatie in alle sectoren. De adviseurs kunnen bijvoorbeeld uw vragen over wet- en regelgeving beantwoorden.

De afdeling kan u ook introduceren bij haar uitgebreide netwerk. Of samen met u een evenement organiseren, om zo uw dienst of product onder de aandacht te brengen. De adviseurs kennen de cultuur en weten de weg bij lokale instanties.

Neem contact op via:
T: +52 55 11 05 65 50
E: mex-ea@minbuza.nl

Landbouwteam

Het Landbouwteam bij de ambassade in Mexico-Stad richt zich onder meer op tuinbouw en pluimvee. In deze sectoren liggen voor Nederlandse ondernemers ook veel kansen op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Het Landbouwteam in Mexico-Stad bevordert de Nederlandse agrarische belangen in Mexico. Samen met het Landbouwteam in Washington organiseert het team ook regionale activiteiten.

Neem contact op via:
T: +52 55 11 05 65 60
E: mex-lnv@minbuza.nl

NBSO in Querétaro

In het World Trade Center Querétaro bevindt zich het Netherlands Business Support Office (NBSO). Querétaro is een welvarende stad op de noord-zuidas tussen de VS en Mexico-Stad.

Het NBSO-netwerk biedt informatie over het zakendoen in de regio en signaleert zakelijke kansen voor u. Het NBSO Querétaro richt zich op het noordwesten van Mexico. De sectoren industrie, transport en logistiek kunnen interessant zijn voor Nederlandse ondernemers.

Neem contact op via:
T: +52 442 333 85 16
E: info@nbsomexico.com

Consulaten

In Mexico vindt u honorair consuls in de steden Belize-Stad, Cancún, Ciudad del Carmen & Villahermosa, Guadalajara, Monterrey, Tampico en Veracruz. Zij behartigen algemene en economische belangen van Nederland in hun regio.

Bij de consulaten kunt u geen reisdocumenten, visa of officiële documenten of verklaringen aanvragen. Daarvoor kunt u terecht bij de ambassade in Mexico-Stad.

Bekijk de contactinformatie van de Nederlandse honorair consuls in Mexico.

Hulp bij zakendoen in Mexico?

De economische experts helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?