Noorwegen: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
21 januari 2021
Laatst gecontroleerd op:
1 februari 2021

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Oslo en de honorair consuls – verspreid over het land – staan klaar voor u als ondernemer.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Noorwegen altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze RVO-adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kunt doen.

Kent u de wegen in Noorwegen al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in Oslo

U vindt de Nederlandse ambassade op de Oscars gate 29, vlakbij het Koninklijk Paleis en het slotpark. De ambassade heeft verschillende onderdelen, waaronder een economische afdeling. Op de website Nederland Wereldwijd vindt u meer informatie over de medewerkers en de afdelingen van de ambassade.

Afdeling economie

De afdeling economie promoot Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven in Noorwegen. Ook adviseert zij Nederlandse bedrijven bij het zakendoen met Noorwegen. Daarnaast volgt ze de economische en politieke ontwikkelingen in Noorwegen. De afdeling is vooral actief op de thema's energie, duurzaam transport en circulaire economie. Ze geeft ook informatie over het Arctisch gebied.

Neem contact op met deze afdeling via:
T: +47 233 336 00
E: osl-ea@minbuza.nl

Landbouwteam Scandinavië

Op de ambassade in Kopenhagen zit het landbouwteam Scandinavië, dat ook Noorwegen als werkgebied heeft. Deze afdeling behartigt de belangen van de Nederlandse agrifood-, tuinbouw- visserij- en bosbouwsector.

Honorair consuls

Er zijn 5 Nederlandse honorair consuls in Noorwegen. Zij onderhouden het netwerk van het Nederlands bedrijfsleven in Noorwegen. Het is niet mogelijk om paspoorten of identiteitskaarten aan te vragen bij de honorair consuls. Dit kan alleen bij de ambassade in Oslo.

Er zijn honorair consulaten in Bergen, Larvik, Stavanger, Tromsø en Trondheim. Bekijk de contactgegevens van de honorair consuls op de website Nederland Wereldwijd.

Hulp nodig bij uw zaken in Noorwegen?

De economische experts van het ambassadenetwerk helpen u graag!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?