Oekraïne: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
23 november 2020
Laatst gecontroleerd op:
6 mei 2022

Als u zakendoet in het buitenland heeft u als ondernemer weleens hulp nodig van plaatselijke experts. In Oekraïne kunt u terecht bij de Nederlandse ambassade in Kiev en het honorair consulaat in Lviv. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van landbouw.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de impact van de situatie in Oekraïne. De Russische inval in Oekraïne heeft invloed op het zakendoen in Rusland en Oekraïne. Vind alle informatie bij het Sanctieloket Rusland.

Heeft u een vraag over zakendoen in of met Oekraïne? De adviseurs van RVO helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kunt doen.

Kent u de wegen in Oekraïne al, maar loopt u ter plaatste ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Het ambassadenetwerk helpt u dan.

Ambassade in Kiev

Let op: Vanwege de situatie in Oekraïne is de ambassade op dit moment gesloten voor consulaire hulp.

U vindt het ambassadegebouw in de Oekraïense hoofdstad Kiev (Kyiv) aan de Kontraktova Ploshcha. Dit is een monumentaal plein in het hart van de eeuwenoude handelswijk Podil, dicht bij de rivier de Dnjepr. 

Met haar expertise op het gebied van economie en landbouw biedt de ambassade ondersteuning voor elke sector. De ambassade heeft een groot zakelijk netwerk, weet de weg in het land en kent de taal en cultuur. Heeft u een vraag over ter plaatse zakendoen in Oekraïne? Hierboven vindt u per afdeling de gegevens om direct contact op te nemen.

Economische afdeling

De economische afdeling van de ambassade komt op voor de economische belangen van Nederland in Oekraïne. Deze afdeling helpt u graag verder als u concrete vragen heeft over uw entree op de markt. Ook als u geschikte zakenpartners zoekt of obstakels tegenkomt bij het regelen van formaliteiten, kunt u bij de afdeling terecht.

Neem contact op

Stel uw vraag als het kan in het Engels.
T: +380 44 490 82 25/12
E: kie-ea@minbuza.nl

Landbouwraad

U kunt bij de Landbouwraad terecht met uw vragen over de landbouw of de voedselindustrie in Oekraïne. Ook stimuleert de landbouwafdeling samenwerking tussen Nederlandse en Oekraïense landbouw-, onderwijs- en onderzoeksinstituten.

Neem contact op

T: +380 44 490 82 23
E: kie-lnv@minbuza.nl

Honorair consul in Lviv

In Oekraïne heeft Nederland een honorair consulaat in Lviv. De honorair consul komt op voor de algemene en economische belangen van Nederland in zijn of haar regio. Bij honorair consulaten kunt u geen reisdocumenten, visa of officiële documenten of verklaringen aanvragen. Voor consulaire bijstand en informatie kunt u terecht bij de ambassade in Kiev.

Let op: Vanwege de situatie in Oekraïne is de ambassade op dit moment gesloten voor consulaire hulp.

Neem contact op

U vindt de contactgegevens van de honorair consul op de website Netherlands and You.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?