Oostenrijk: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
5 februari 2021
Laatst gecontroleerd op:
8 februari 2021

Als u zaken wilt doen in Oostenrijk, heeft u als ondernemer weleens hulp nodig van plaatselijke experts. In Oostenrijk staan de ambassade in Wenen en de honorair consuls in Graz, Linz, Innsbruck en Salzburg voor u klaar.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Oostenrijk altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze RVO-adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kunt doen.

Kent u de wegen in Oostenrijk al, maar loopt u ter plaatse ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in Wenen

U vindt de Nederlandse ambassade op de 7e verdieping van de Opernring 5. Dit is vlakbij de befaamde Wiener Staatsoper en de Burggarten. Voor uw ondernemersvragen heeft de ambassade een economische afdeling. Ook werkt de ambassade samen met de landbouwraad in Boedapest.

Afdeling Economie en Handel

De afdeling Economie en Handel komt op voor de Nederlandse economische belangen in Oostenrijk. Ze beantwoordt handelsvragen, geeft tips over zakendoen in Oostenrijk en organiseert handelsmissies, netwerkbijeenkomsten en seminars. Ook verstuurt ze een gratis economische nieuwsbrief. 

Neem contact op met deze afdeling via:

T: +43 158 939 223
E: wen-ea@minbuza.nl

Landbouwraad

De Landbouwraad in Boedapest heeft ook Oostenrijk als werkgebied. Bij de Landbouwraad kunt u terecht met uw vragen over de landbouw of de voedselindustrie in Oostenrijk.

Neem contact op met de Landbouwraad via:

T: +36 133 663 02
E: bdp-lnv@minbuza.nl

Honorair consuls

In Oostenrijk heeft Nederland 4 honorair consuls. U vindt ze in Graz, Linz, Innsbruck en Salzburg. De honorair consul komt op voor de algemene en economische belangen van Nederland in zijn of haar regio. Bij honorair consuls kunt u geen reisdocumenten, visa of officiële documenten of verklaringen aanvragen. Voor consulaire bijstand en informatie kunt u terecht bij de ambassade in Wenen.

U vindt de contactgegevens van de honorair consuls op Netherlands and You (informatie in het Duits). 

Hulp nodig bij uw zaken in Oostenrijk?

De economische experts van het ambassadenetwerk helpen u graag!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?