Portugal: bij wie kunt u terecht

Gepubliceerd op:
15 februari 2021
Laatst gecontroleerd op:
16 februari 2021

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Lissabon en de honorair consuls in Madeira, de Algarve en op de Azoren staan klaar voor u als ondernemer.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Portugal altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze RVO-adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kunt doen.

Kent u de wegen in Portugal al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Het ambassadenetwerk helpt u dan.

Ambassade in Lissabon

U vindt de Nederlandse ambassade op de Avenida Infante Santo 43-5, vlakbij het park Tapada des Necessidades. De ambassade heeft verschillende onderdelen, waaronder een afdeling Economie & Handel. Op de website Nederland Wereldwijd vindt u meer informatie over de medewerkers en de afdelingen van de ambassade.

Economie & Handel

De ambassade helpt Nederlandse ondernemers bij het betreden van de Portugese markt. Zij geeft marktinformatie, praktische wenken en antwoord op handelsvragen. Ook organiseert ze allerlei ondernemersactiviteiten.

Neem contact op met deze afdeling via:
T: +351 213 914 912
E: lis-ea@minbuza.nl

Landbouw

De ambassade ondersteunt Nederlandse agrarisch bedrijven bij activiteiten op de Portugese markt. Ook geeft ze informatie en advies op de beleidsterreinen agro en voeding. Bovendien helpt ze mee met Nederlands-Portugese samenwerkingsprojecten op landbouwgebied.

Neem contact op met deze afdeling via:
T: +351 213 914 919
E: lis-lnv@minbuza.nl

Honorair consuls

Er zijn 3 Nederlandse honorair consuls in Portugal: in Madeira, de Algarve en op de Azoren. Zij onderhouden het netwerk van het Nederlands bedrijfsleven in Portugal. Het is niet mogelijk om paspoorten of identiteitskaarten aan te vragen bij de honorair consuls. Dit kan alleen bij de ambassade in Lissabon. Wel kunt u bij de consuls in Madeira en op de Azoren een nooddocument (laissez-passer) aanvragen.

Hulp nodig bij uw zaken in Portugal?

De economische experts van het ambassadenetwerk helpen u graag!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?