Zakenpartners vinden in Portugal

Gepubliceerd op:
27 juni 2013
Laatst gecontroleerd op:
4 augustus 2020

Internationale beurzen zijn een goed platform voor het introduceren van een product en vooral voor het leggen van interessante handelscontacten. Het beurswezen in Portugal is nog lang niet zo sterk ontwikkeld als in Spanje. Wel proberen de beurzen van Lissabon en Porto meer aansluiting te krijgen bij de internationale beurzen en neemt het aantal vakbeurzen toe.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

  Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

  Met onze hulp vindt u snel de juiste, buitenlandse zakenpartner. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Neem contact op met een van onze adviseurs Internationaal Ondernemen. Samen met het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) zorgen zij voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde buitenlandse zakenpartners.

  Lees hoe RVO.nl u kan helpen bij het vinden van zakenpartners.

  Waarom exporteren naar dit land?

  Voordat u gaat exporteren is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft mijn product een kans van slagen in dit land?
  • Wie zijn mijn concurrenten?
  • Hoe regel ik het transport en de verzekering van de goederen?

  Een exportplan kan u helpen om uw plannen om te zetten naar concrete en strategische beslissingen. Ondernemersvereniging evofenedex en de Kamer van Koophandel hebben meer informatie over het maken van een exportplan.

  Evenementen

  Een andere manier om contacten te leggen is door deel te nemen aan bijvoorbeeld seminars, matchmakingevents of economische missies en handelsreizen. Selecteer in onze evenementenkalender een land om te ontdekken of er relevante evenementen voor uw markt op komst zijn.

  Handelsbeurzen

  Bezoek een (vak)beurs om u te oriënteren en te netwerken. Er zijn verschillende websites die uitgebreide overzichten van internationale beurzen bieden. Bijvoorbeeld:

  Internationale beurzen zijn een goed platform voor het introduceren van een product en vooral voor het leggen van interessante handelscontacten. Het beurswezen in Portugal is nog lang niet zo sterk ontwikkeld als in Spanje. Wel proberen de beurzen van Lissabon en Porto meer aansluiting te krijgen bij de internationale beurzen en neemt het aantal vakbeurzen toe.

  De belangrijkste twee beurzen zijn de FIL (Feira Internacional de Lisboa) in Lissabon en Exponor (Feira Internacional do Porto) in Porto. Men kan er ook inlichtingen inwinnen over de ongeveer 82 beurzen die er jaarlijks plaatsvinden en over de mogelijkheden tot exposeren.

  Kies uit een databank van duizenden zakenpartners

  Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

  Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

  Agent, importeur en distributeur

  Persoonlijke contacten zijn erg belangrijk in Portugal en de juiste persoon op de juiste plaats kennen helpt enorm bij het zakendoen. Het inschakelen van een Portugese agent of partner is dan ook heel nuttig.

  Een  handelsagent speelt een belangrijke rol, maar er is geen overkoepelende organisatie die helpt bij het zoeken naar de juiste vertegenwoordiger.

  Meer informatie

  In Portugal kunnen industriebonden van nut zijn:

  Zoekt u een zakenpartner in het buitenland?

  Wij zetten graag ons netwerk voor u in.

  In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  Bent u tevreden over deze pagina?