Rusland: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
11 augustus 2020
Laatst gecontroleerd op:
21 maart 2023

Als u zakendoet in het buitenland heeft u als ondernemer weleens behoefte aan contact met plaatselijke experts. In Rusland kan de ambassade u helpen.

Deze informatie is met zorg samengesteld, maar gaat niet in op de impact van de oorlog in Oekraïne. De Russische inval in Oekraïne heeft invloed op het zakendoen in Rusland en Oekraïne. Via het Sanctieloket vindt u alle informatie.

Let op: het consulaat-generaal in Sint-Petersburg is per 20 februari 2023 tijdelijk gesloten.

Reden voor de sluiting is een tekort aan personeel, omdat veel Nederlandse diplomaten Rusland uitgewezen zijn. Als er weer genoeg medewerkers zijn, gaat het consulaat zo snel mogelijk weer open.

Nederlandse ambassade

De Nederlandse ambassade ligt aan de straat Kalashny Pereulok in Moskou. U vindt het bezoekadres en andere uitgebreide contactgegevens op de website Netherlands and You.

Voor uw ondernemersvragen heeft de ambassade een economische afdeling. Hieronder vindt u meer informatie.

Economische afdeling

Bij de economische afdeling van de ambassade in Moskou kunt u terecht voor praktische informatie. Zij kunnen uw vragen over zakendoen in Rusland beantwoorden. De ambassade kan ook voor u een company check doen op een zakenpartner.

De economische afdeling is op de hoogte van ontwikkelingen in Russische sectoren en kan u helpen. Ook organiseren zij periodiek activiteiten die u informeren over specifieke onderwerpen en nieuwe ontwikkelingen.

Let op: de Russische inval in Oekraïne heeft gevolgen voor het Nederlandse beleid op het gebied van handel met Rusland. Daarnaast zijn veel Nederlandse diplomaten door de Russische autoriteiten uitgewezen. De informatievoorziening door de ambassade is daardoor beperkter dan vóór 2022.

Neem contact op

T: +7 49 579 729 21
E: mos-ea@minbuza.nl

Het team

  • Alexey Grigoriev, senior medewerker
  • Olga Dadon, assistente
In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?