Zakenpartners vinden in Rusland

Gepubliceerd op:
3 juni 2013
Laatst gecontroleerd op:
4 januari 2021

Zoekt u een zakenpartner in Rusland? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Op deze pagina leest u welke mogelijkheden er zijn en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de impact van de oorlog in Oekraïne. De Russische inval in Oekraïne heeft invloed op het zakendoen in Rusland en Oekraïne. Vind alle informatie op de overzichtspagina Oekraïne/Rusland.

Verken de Russische markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en tegelijkertijd uzelf oriënteren op de Russische markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf op zoek gaan naar interessante beurzen. Er zijn verschillende websites die overzichten bieden van beurzen in Rusland, zoals:

Verder zijn er ook veel internationale websites die overzichten bieden van Russische beurzen. Selecteer hierbij ‘Rusland’ en de onderwerpen die voor u belangrijk zijn, zodat u een nuttig overzicht krijgt. Enkele voorbeelden zijn:

Goed om te weten als u zakendoet met Russen

Als u voor het eerst zakendoet met een Russische zakenpartner, is het goed om u te verdiepen in de Russische gang van zaken op dit gebied. Hieronder vindt u handige informatie.

Agent, importeur of distributeur?

Als u op zoek bent naar een tussenpersoon in Rusland, komt u al snel uit bij een importeur of distributeur. Nederlandse exporteurs die al actief zijn op de Russische markt, werken vaak met een Russische distributeur. Dit helpt om verkooppunten te vinden, douaneformaliteiten af te handelen en transportkwesties op te lossen. Doordat het land enorm groot is, is het heel normaal om met meerdere distributeurs te werken.

Verder kan het lastig zijn om een handelsagent te vinden in Rusland; vooral een agent die op basis van 'no cure, no pay' wil werken. Handelsagenten maken in een groot land als Rusland namelijk relatief snel veel kosten. Daarom is zo’n manier van werken meestal niet winstgevend voor Russische handelsagenten.

Russische zakencultuur

Verdiep u ten slotte ook in de Russische zakencultuur, voordat u in zee gaat met een Russische zakenpartner. Onze zakelijke do's-and-don'ts voor Rusland helpen u daarbij op weg.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?