Taiwan: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
9 april 2021
Laatst gecontroleerd op:
15 maart 2021

In Taiwan staat de Nederlandse overheid voor u klaar. Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste afdelingen van het Nederlands economisch netwerk in Taiwan.

Bent u zich nog aan het oriënteren op de stap naar het buitenland en weet u nog niet zeker of u in Taiwan gaat ondernemen? Neem dan eerst contact op met RVO. Onze adviseurs bekijken samen met u de kansen in uw sector.

Doet u al zaken in Taiwan of heeft u concrete plannen om die kant op te gaan? Dan kan het economisch netwerk ter plaatse u helpen.

In Taiwan: Netherlands Office Taipei

Netherlands Office Taipei is het Nederlandse handelskantoor in Taiwan. Taiwan is een belangrijke handelspartner van Nederland, momenteel de 2e exportmarkt in Azië voor Nederland. Ook liggen er veel kansen op het gebied van hightech, offshore wind, water, start-ups, circulaire economie en landbouw. Verder zijn er veel mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van innovatie en cultuur. Netherlands Office Taipei bevordert handel met Taiwan en is het eerste contactpunt voor Nederlandse ondernemers en bedrijven met vragen over de Taiwanese markt.

Contact

Representative: Guido Tielman

Farglory Financial Center
13th Floor, Suite 2
No. 1, Songgao Road, Xinyi District
Taipei
T: +886 287 587 200
E: tai@nlot.org.tw

Economische afdeling

De medewerkers van de economische afdeling van het Netherlands Office Taipei zijn uw ogen en oren in Taiwan. Zij kennen de lokale markt, zien trends, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers van Netherlands Office Taipei dankzij hun netwerk soms deuren openen die anders gesloten blijven.

Contact

Hoofd economische afdeling: René Beerepoot

E: tai-ea@nlot.org.tw
T: +886 287 587 227

Landbouwraad

Werkt u in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In Taiwan staat het landbouwradennetwerk voor u klaar. Het werk van de landbouwraad en het team richt zich vooral op behoud en uitbreiding van markttoegang, matchmaking voor alle agrosectoren, exportbevordering, en uitwisseling van kennis en technologie.

Het landbouwteam vertegenwoordigt het Nederlandse ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in Taiwan. Daarnaast heeft het team een schakelfunctie tussen de Nederlandse landbouw- en tuinsector, voedingsmiddelensector, agri-business, visserijsector, maatschappelijke organisaties, onderzoeksinstituten en hun tegenhangers in Taiwan.

Contact

Landbouwraad Taiwan: Gelare Nader
Landbouwadviseur in Taipei: Wendy Liang

Website: Agroberichten Buitenland: Taiwan
E: tai-lnv@nlot.org.tw
T: +886 287 587 228
Twitter: @AgroTaiwan

Innovatie-afdeling (Innovatie Attaché Netwerk)

Bent u benieuwd welke innovatieve ontwikkelingen er in Taiwan zijn? Wilt u internationale Research & Development (R&D)-contacten maken? Het Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk) signaleert kansen voor R&D en helpt bij het maken van innovatieve matches tussen Nederland en Taiwan.

Contact

Innovatieraad: Anouk van der Steen
Senior Officer: Chih-Kai Yang

E: tai-ia@nlot.org.tw
T: +886 287 587 223

Hulp bij zakendoen in Taiwan?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?