Zakenpartners vinden in Thailand

Gepubliceerd op:
21 juni 2013
Laatst gecontroleerd op:
18 mei 2021

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in Thailand? En zoekt u een zakenpartner? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Bekijk welke aanpak het beste bij u past.

Plan een adviesgesprek met ons! Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke zakenpartners voor uw bedrijf.

Verken de markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en uzelf oriënteren op de Thaise markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf beurzen uitzoeken. Er zijn veel internationale websites die u een overzicht bieden van Thaise beurzen. Enkele voorbeelden zijn:

Een uitgebreid overzicht van internationale beurzen in Thailand vindt u via:

Exporteren via de juiste tussenpersonen

Het is verstandig om veel aandacht te besteden aan de keuze voor een tussenpersoon. Het is namelijk belangrijk dat de tussenpersoon over veel kennis van de markt beschikt én over goede contacten.

U kunt kiezen uit verschillende soorten tussenpersonen. Zij verschillen in werkwijze van elkaar:

Distributeur

Een distributeur koopt uw goederen en wordt vervolgens hiervan eigenaar. Hij werkt voor eigen risico en bepaalt zelf zijn winstmarge bij de verkoop. Een voordeel is dat u op die manier maar met één partij zaken hoeft te doen. Een nadeel kan zijn dat de informatie over de markt (of doelgroep) niet snel bekend wordt bij u. De uiteindelijke afnemers zijn immers klanten van de distributeur en niet van u.

Importeur

Een importeur moet u zien als een doorgeefluik of verlengstuk naar de (buitenlandse) markt. Mocht u de goederen niet allemaal verkopen, of mochten ze beschadigd zijn, dan liggen de risico’s bij u. Daartegenover staat dat u meer invloed heeft op de markt dan wanneer u uw goederen verkoopt via een distributeur. Zo bepaalt u bijvoorbeeld zelf de verkoopprijs.

Agent

Ook bij de keuze voor een agent heeft u meer invloed op de markt dan bij een distributeur. De handelsagent bemiddelt tussen u en de buitenlandse klant. Hiervoor ontvangt de handelsagent een provisie (bijvoorbeeld een percentage van de omzet). De handelsagent heeft doorgaans meer bescherming dan de distributeur wanneer het gaat om stopzetten van de samenwerking. Houd hier dus rekening mee wanneer u een overeenkomst met een handelsagent afsluit.

Kies uit een databank van duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank met zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • agenten
  • distributeurs
  • productiepartners
  • partners voor technologische ontwikkeling
  • partners voor licentieovereenkomsten
  • partners voor research & development

Lees meer over zakenpartners vinden via het Enterprise Europe Network.

ASEAN Business Platform

Wilt u nieuwe contacten opdoen en kansen in de regio ontdekken? Meld u dan aan bij het ASEAN-5 Business Platform. Dit is een evenementen- en matchingplatform dat Nederlandse ondernemers koppelt aan partijen in Zuidoost-Azië. Het platform focust zich op kansen en evenementen in Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand en Vietnam. Het richt zich hierbij op de sectoren water, agrifood, afvalbeheer, circulaire economie en hernieuwbare energie.

Na aanmelding kunt u zelf doen aan matchmaking, virtuele overleggen inplannen met mogelijke zakenpartners, en uw producten of diensten aanbieden op de marktplaats.

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?