Marktrapport Tsjechië: de e-mobilitysector

Gepubliceerd op:
13 november 2023

Wat gebeurt er op het gebied van elektrisch vervoer in Tsjechië? En welke kansen biedt dit aan Nederlandse bedrijven? U leest het in onze samenvatting van het rapport 'Czech e-mobility sector'. Vraag het hele rapport gratis aan via het formulier.

In 2023 is een onderzoek uitgevoerd naar de e-mobilitysector in Tsjechië, in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Praag. In het rapport krijgt u een overzicht van de kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen op de Tsjechische e-mobilitymarkt. Ook komen de belangrijkste spelers in deze sector aan bod.

Achtergrond e-mobility in Tsjechië

De komende jaren groeit de vraag naar e-mobility-oplossingen in Tsjechië waarschijnlijk sterk. Er zijn verschillende subsidies voor elektrisch vervoer in het land. Daarnaast heeft de Europese Unie een aantal verplichte doelen, die de sector stimuleren.

Oplossingen voor e-mobility zijn al wijdverspreid in Nederland. Nederlandse bedrijven hebben daardoor veel ervaring, kennis en technologie die relevant wordt voor Tsjechië.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Tsjechië

Nederlandse bedrijven kunnen Tsjechië helpen de e-mobilitysector te ontwikkelen. Tsjechië biedt op zijn beurt geschoold personeel. Ook heeft het land veel ervaring met industriële productie, waar Nederlandse bedrijven van kunnen profiteren. Voor Nederlandse bedrijven liggen er kansen op het gebied van:

  • laadinfrastructuur: DC-stations (ook voor vrachtwagens) en AC-stations (vooral in steden);
  • energieopslag en -oplaadoplossingen;
  • geavanceerde e-mobilitydiensten;
  • slim laden (smart charging).

Tsjechië is een relatief klein land. Als u hier overweegt te investeren, is het verstandig om na te denken over een strategie voor heel Centraal- en Oost-Europa.

Ontvang direct het gratis rapport

Het volledige marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in deze sector en hoe u de markt kunt benaderen. Vul onderstaand formulier in en ontvang het rapport direct in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?