Zakenpartners vinden in Turkije

Gepubliceerd op:
28 juni 2013
Laatst gecontroleerd op:
4 januari 2021

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in Turkije? En zoekt u een zakenpartner? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Bekijk welke aanpak het beste bij u past.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Plan een adviesgesprek met ons! Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke zakenpartners voor uw bedrijf.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen is door mee te doen aan evenementen. In ons overzicht van evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Verken de markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en u tegelijkertijd oriënteren op de Turkse markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf beurzen uitzoeken. Op de website van 'The Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey' (TOBB) kunt u een uitgebreide lijst met vakbeurzen in Turkije downloaden. Daarnaast bieden veel internationale websites overzichten van Turkse beurzen. Enkele voorbeelden zijn:

Kies uit een databank met duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

De juiste tussenpersoon uitzoeken

Neem de tijd om een tussenpersoon te kiezen die veel van de Turkse markt weet én goede goede contacten heeft. Er zijn verschillende soorten tussenpersonen met wie u kunt samenwerken. Zij verschillen in werkwijze van elkaar:

Distributeur

Een distributeur koopt uw goederen en wordt vervolgens hiervan eigenaar. Hij werkt voor eigen risico en bepaalt zelf zijn winstmarge bij de verkoop. Een voordeel is dat u maar met één partij zaken hoeft te doen. Een nadeel kan zijn dat u weinig informatie krijgt over de Turkse markt of doelgroep. De uiteindelijke afnemers zijn immers klanten van de distributeur en niet van u.

Turkse distributeurs werken vaak vanuit grote distributiecentra zoals Istanboel, Ankara en Izmir. De meeste distributeurs hebben een dealernetwerk door heel Turkije of in de gebieden waar het product het meeste wordt gebruikt.

Importeur

Een importeur moet u zien als een doorgeefluik of verlengstuk naar de (buitenlandse) markt. Mocht u de goederen niet allemaal verkopen, of mochten ze beschadigd zijn, dan liggen de risico's bij u. Daar staat tegenover dat u meer invloed heeft op de markt dan wanneer u uw goederen verkoopt via een distributeur. Zo bepaalt u bijvoorbeeld zelf de verkoopprijs.

Agent

Ook als u een agent kiest heeft u meer invloed op de markt dan bij een distributeur. De handelsagent bemiddelt tussen u en de Turkse klant. Hiervoor ontvangt hij een provisie (bijvoorbeeld een percentage van de omzet).

Kenmerkend voor handelsagenten in Turkije is dat zij hun klanten vaak regelmatig bezoeken. Zo onderhouden zij sterke persoonlijke banden. Nog beter is het als zij dit samen met u als opdrachtgever doen. Deze persoonlijke benadering is een belangrijk marketinginstrument in Turkije.

Overeenkomsten met agenten

De handelsagent heeft meestal meer bescherming dan de distributeur wanneer het gaat om stopzetten van de samenwerking. Houd hier rekening mee wanneer u een overeenkomst met een handelsagent afsluit. U leest meer over agentenwetgeving op de pagina Handelscontracten in Turkije. Ook ondernemersvereniging evofenedex biedt informatie over contracten met tussenpersonen.

Meer informatie

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?