Verenigd Koninkrijk: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
10 juli 2020
Laatst gecontroleerd op:
11 december 2020

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Londen en het handelskantoor in Manchester staan voor u klaar. Bij de ambassade werken ook specialisten op het gebied van innovatie en landbouw.

Doet u zaken in het Verenigd Koninkrijk (VK), maar heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Of kent u de wegen in het VK al goed, maar loopt u ergens tegenaan? Het ambassadenetwerk helpt u dan.

Heeft u vragen over zakendoen in het VK? Dan kunt u terecht bij de volgende afdelingen:

Economische afdeling

Bij de economische afdeling van de ambassade in Londen kunt u terecht voor praktische informatie, een specifiek contact of advies over de kansen die er in uw sector zijn. Ook kunnen zij vragen beantwoorden over wet- en regelgeving of het ondernemersklimaat. De ambassade kan u ook introduceren bij hun uitgebreide netwerk. Zij kennen de cultuur en weten de weg bij lokale instanties. U vindt de ambassade in Londen op wandelafstand van het bruisende centrum, vlakbij Hyde Park en Kensington Palace.

In het centrum van Manchester kunt u bij het Netherlands Business Support Office (NBSO) terecht voor informatie over zakendoen in het noorden van Engeland. Daarnaast signaleert het NBSO-netwerk zakelijke kansen, die ze zelf publiceren op internationaalondernemen.nl. Het NBSO Manchester bedient de regio’s North East, North West en Yorkshire & the Humber in Engeland. Zij richten zich op de sectoren High Tech Systemen en Materiaal en Gezondheid en Zorg.

Landbouwteam

Landbouw en voedselproductie zijn belangrijke sectoren in het VK. Die sectoren bieden u ook veel kansen op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Het Landbouwteam op de ambassade in Londen bevordert de Nederlandse agrarische belangen in het VK. Daarnaast richt het team zich ook op de gevolgen van Brexit voor ondernemers in de agrarische sector.

Hulp bij uw zaken in het Verenigd Koninkrijk?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?