Verenigde Staten: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
27 augustus 2020
Laatst gecontroleerd op:
18 december 2020

Als u zakendoet in het buitenland, kunt u als ondernemer weleens hulp gebruiken van experts ter plaatse. In Washington staan de specialisten van de ambassade voor u klaar.

Kent u de wegen in de Verenigde Staten al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Het ambassadenetwerk helpt u verder.

Ambassade in Washington

U vindt de Nederlandse ambassade in de wijk Forest Hills, vlakbij het Rock Creek Park. De beroemde Washington National Cathedral en het Smithsonian National Zoological Park liggen niet ver van de ambassade.

Voor uw ondernemersvragen heeft de ambassade verschillende afdelingen: de economische afdeling, het Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk) en het landbouwteam. Daarnaast zijn er de consulaten-generaal en de NBSO's (Netherlands Business Support Offices).

Netherlands and You heeft de actuele contactgegevens van het Amerikaanse economische netwerk.

Economische afdeling

Bij de economische afdeling van de ambassade kunt u terecht voor praktische informatie. De experts van deze afdeling kunnen bijvoorbeeld uw vragen over wet- en regelgeving beantwoorden.

De ambassade kan u ook introduceren bij haar uitgebreide netwerk. Of samen met u een evenement organiseren op de ambassade, om zo uw dienst of product onder de aandacht te brengen. De ambassademedewerkers kennen de cultuur en weten de weg bij lokale instanties.

Landbouwteam

Landbouw, tuinbouw en voedselproductie zijn belangrijke sectoren in de VS. Die sectoren bieden Nederlandse ondernemers veel kansen op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Het Landbouwteam op de ambassade in Washington bevordert de Nederlandse agrarische belangen in de Verenigde Staten. Ook biedt het informatie aan Nederlandse agrarische ondernemers en helpt bij het leggen van contacten.

Lees meer over kansen in de Amerikaanse agrosector in het interview met de landbouwraad in de VS op de website van Agroberichten Buitenland.

Innovatie Attaché Netwerk

De VS is een hub voor internationaal talent en voor verbindingen op het gebied van innovatie, technologie en wetenschap. Nederland heeft daarbij een uitstekende reputatie als samenwerkingspartner. Het IA-netwerk in Washington, Boston en San Francisco volgt de technologische ontwikkelingen in de VS en verbindt Nederlandse en Amerikaanse partijen.

Consulaten-generaal

In de Verenigde Staten heeft Nederland 5 consulaten-generaal: in Atlanta, Chicago, Miami, New York en San Francisco. De consulaten zijn er niet alleen voor het verlenen van visa. In de betreffende regio bevorderen ze de handel en kunnen ze u helpen met het leggen van zakelijke contacten.

Wilt u contact opnemen met een van de consulaten? U vindt de contactgegevens op Netherlands and You.

NBSO's in de VS: handelskantoren in Houston en Los Angeles

In Houston en Los Angeles zijn Netherlands Business Support Offices (NBSO's) gevestigd. De NBSO's in de Verenigde Staten helpen u op verschillende manieren. Denk aan het vinden van vertegenwoordigers, samenwerkingspartners, marktinformatie en informatie over lokale wet- en regelgeving. Een NBSO wijst u de weg naar beurzen, relevante instellingen en bedrijven in uw sector.

NBSO’s hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd. Naast contacten met lokale overheden en brancheorganisaties hebben ze ook connecties met het lokale bedrijfsleven. Zij weten wat er speelt in de regio, spreken de taal en kunnen u informeren over de lokale cultuur.

Hulp bij uw zaken in de Verenigde Staten?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?