Vietnam: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
12 oktober 2020

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. Medewerkers van de ambassade in Hanoi en het consulaat-generaal in Ho Chi Minhstad staan voor u klaar.

Kent u de wegen in Vietnam, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Het posten-netwerk helpt u met lokale kennis en steun. De ambassade en het consulaat-generaal ondersteunen ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen, onder meer met:

  • marktinformatie: marktkansen, wetgeving en actuele ontwikkelingen in diverse sectoren;
  • zakelijk netwerk en contacten, zoals het identificeren van potentiële zakenpartners (agenten, distributeurs, afnemers, producenten);
  • organisatie van handelsactiviteiten zoals seminars en netwerkbijeenkomsten;
  • ondersteuning van handelsmissies en beursdeelname in Vietnam of de Aziatische regio.

Ambassade in Hanoi

U vindt de Nederlandse ambassade in Hanoi op de 7e verdieping van de ambassade, BIDV Tower, 194 Tran Quang Khai Street, Hoan Kiem District. Het Nederlands economisch netwerk in Vietnam bestaat uit 3 afdelingen.

Economische afdeling

In Vietnam speelt de overheid een zeer sterke rol in de economie. Ondersteuning en advies van de Nederlandse ambassade door onze contacten met Vietnamese (staats)bedrijven en de Vietnamese overheid op nationaal, provinciaal of lokaal niveau. Denk bijvoorbeeld aan problemen door officiële procedures, lokale partners of een lokale overheid die niet mee lijkt te werken. Daar kunnen de medewerkers van het economisch team u mogelijk mee helpen. Zij denken met u mee, geven u tips en hebben vaak sneller toegang tot de mensen die de obstakels kunnen wegnemen.

Vragen kunt u bij voorkeur in het Engels mailen naar: HAN-EA@minbuza.nl.

Landbouwraad

Binnen de ambassade is ook de Landbouwraad onderdeel van het ambassadenetwerk. De Landbouwraad helpt bij de export van landbouwproducten en alle agro- en voedselgerelateerde onderwerpen. Het landbouwteam in Hanoi stimuleert de samenwerking en de export tussen Nederland en Vietnam op het gebied van landbouw. Het team zet zich in voor een goede positie van de Nederlandse agri-business. Maar ook voor landbouw- en natuurontwikkeling, met inzet van technologie uit Nederland.

Bent u ondernemer in die sectoren en heeft u interesse in zakendoen met Vietnam? Kijk dan voor nieuws, achtergrondinformatie en contactgegevens op de website van de Landbouwraad.

Consulaat-generaal in Ho Chi Minhstad

Het consulaat-generaal vindt u in de Saigon Tower, Suite 901, 29 Le Duan Blvd., District 1, Ho Chi Minhstad.

 

Vragen over zakendoen met Vietnam kunt u bij voorkeur in het Engels mailen naar: HCM-EA@minbuza.nl.

Vragen over landbouw en natuurbeheer kunt u bij voorkeur in het Engels mailen naar: HCM-LNV@minbuza.nl.

Hulp nodig bij uw zaken in Vietnam?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

 

E: HAN-EA@minbuza.nl
T: +84 243 831 56 50

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?