Zuid-Afrika: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
22 juli 2020
Laatst gecontroleerd op:
31 augustus 2022

Als u zakendoet in het buitenland, heeft u als ondernemer weleens hulp nodig van experts ter plaatse. In Pretoria staat de ambassade voor u klaar. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van landbouw.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Zuid-Afrika altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kan doen.

Kent u de wegen in Zuid-Afrika al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in Pretoria

U vindt de Nederlandse ambassade aan de Florence Ribeiro Avenue in Pretoria, niet ver van het natuurreservaat Klapperkop.

Voor uw ondernemersvragen heeft de ambassade 2 afdelingen.

Economische afdeling

De Nederlandse ambassade in Pretoria is de spil in het Nederlands economisch netwerk in Zuid-Afrika. De ambassade beschikt over een groot lokaal netwerk en specialistische kennis over de Zuid-Afrikaanse markt. Iedere post heeft in één of meer economische thema's gespecialiseerde medewerkers. Ze staan klaar om u te helpen.

Denk bijvoorbeeld aan problemen door officiële procedures, lokale partners of een lokale overheid die niet mee lijkt te werken. Daar kunnen de medewerkers van het economisch team u mogelijk mee helpen. Zij denken met u mee, geven u tips en hebben vaak sneller toegang tot de mensen die de obstakels kunnen wegnemen.

Handelsvragen kunt u (het liefst Engelstalig) sturen naar PRE-TRADE@minbuza.nl.

Ambassade Pretoria op LinkedIn

Kijk voor meer informatie op de LinkedInpagina van de ambassade: Kingdom of the Netherlands in South Africa.

Landbouwteam

De Landbouwraad, ook in Pretoria, is ook onderdeel van dat netwerk. De Landbouwraad helpt bij de export van landbouwproducten.

Het landbouwteam in Pretoria stimuleert de samenwerking en export tussen Nederland en Zuid-Afrika op het gebied van landbouw. Het team zet zich in voor een goede positie van de Nederlandse agribusiness. Maar ook voor landbouw- en natuurontwikkeling, met inzet van technologie uit Nederland.

Bent u ondernemer in die sectoren en heeft u interesse in zakendoen met Zuid-Afrika? Kijk dan op de website van de Landbouwraad bij Zuid-Afrika. Hier vindt u nieuws, achtergrondinformatie en contactgegevens.

Lees ook het (Engelstalige) interview in Agroberichten met Bernard Lakilimba, landbouwadviseur van de ambassade van Pretoria.

Of lees het interview met Emiel Mulder, landbouwattaché in Zuid-Afrika.

Hulp bij uw zaken in Zuid-Afrika?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?