Innovatie: resultaten uitgelicht

Gepubliceerd op:
15 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
8 december 2022

Van kunsthart tot WIFI, van telescoop tot kettingkast: Nederland scoort met innovatie. Maar de weg van idee naar een concreet en succesvol product kan lastig zijn. Wij helpen start-ups, mkb’ers en kennisinstellingen in hun zoektocht naar financiering, zakenpartners en kennis. Zo kunt u blijven innoveren en blijft Nederland voorop lopen als innovatieland. Bekijk de resultaten van opdrachten die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) uitvoert.

39 miljoen voor Nederlandse start-ups in EIC Acceleratorprogramma

6 Nederlandse start-ups halen in totaal € 39 miljoen aan financiering binnen in de 4e ronde van het European Innovation Council (EIC) Accelerator programma. Hiermee staat Nederland op plaats 3 van de landen die het meeste geld uit dit programma halen.

Bekijk de 6 winnende start-ups

’s Werelds 1e biologisch afbreekbare kunstgras voetbalveld

Er zijn al voetbalshirtjes en wedstrijdballen gemaakt van petflessen. What’s next? Juist, het speelveld! En dus was er de SBIR-oproep: ‘ontwikkel een hoogwaardig recyclebaar kunstgras sportveld.’ Senbis ging de uitdaging aan en won. Het resultaat: op 24 september 2022 opende 's werelds 1e biologisch afbreekbare kunstgras voetbalveld in Emmen (bij voetbalclub EHS’85).

"De WBSO-regeling helpt ondernemers om maatschappelijke vraagstukken op te lossen"

Veel baby’s en kinderen in ontwikkelingslanden sterven onnodig doordat kritieke aandoeningen niet op tijd herkend of behandeld worden. Het IMPALA patiëntbewakingssysteem van start-up GOAL 3 moet dit probleem oplossen. Volgens CEO Niek Versteegde steunt de WBSO ondernemers die werken aan complexe maatschappelijke vraagstukken.

Weten hoe? Lees het praktijkverhaal.

Nederlandse sectoren met intellectuele eigendomsrechten hebben grote economische impact

Sectoren met bedrijven die meer dan gemiddeld gebruikmaken van intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten) leveren een flinke bijdrage aan de economie van de Europese Unie. Zij zorgen voor maar liefst 41,9% van het bruto nationaal product en 2,2 miljoen banen. Het belang van de bescherming van intellectueel eigendomLees meer resulteerde ook in een gunstige positie van Nederland op het EU Innovatiescorebord. Nederland eindigt in 2022 onder Zweden, Finland en Denemarken op de 4e plek. 

Stimuleringsregeling Wonen en Zorg in de praktijk

De Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ) ondersteunt particulieren en sociale ondernemers bij de financiering van kleinschalige innovatieve woonvormen die wonen, ondersteuning en eventueel zorg combineren. Bekijk de video over en met sociale ondernemers en echtpaar Bert Pathuis en Marja Takens. Zij bouwen op hun erf een aantal mooie levensloopbestendige woningen. Voor het project maken Bert en Marja gebruik van een lening voor de planontwikkelingfase van de SWZ.

Meer resultaten

Bekijk meer opvallende activiteiten en resultaten in de uitvoering van opdrachten van onze opdrachtgevers.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?