Alles over de BGT-check

Gepubliceerd op:
30 april 2020
Laatst gecontroleerd op:
6 juli 2022

U krijgt een uitnodiging voor de BGT-check. Hierin ziet u het verschil tussen de huidige en de nieuwe topografische grenzen. In de BGT-check laat u weten of u het eens bent met deze grenzen. Of dat wij volgens u iets aan moeten passen.

Bent u het niet eens met de nieuwe topografische grenzen van percelen die u gebruikt? Dan maakt u een opmerking bij de grens die volgens u niet klopt. Hoe dat precies werkt, ziet u in de BGT-check en in de handleiding.
 

Wat u ziet in de BGT-check

In de BGT-check ziet u wat de mogelijke gevolgen voor u zijn van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Door de invoering van de BGT verschuiven de meeste topografische grenzen een beetje. Naast de nieuwe topografische grenzen ziet u in de BGT-check:

  • uw percelen zoals u ze heeft ingetekend in Mijn percelen;
  • het verschil in hectares tussen uw percelen in Mijn percelen en de nieuwe topografische grenzen;
  • dat landschapselementen niet worden meegenomen. ANLB-agrariërs zien in plaats daarvan grijze delen in de BGT-check.

Hulp bij het invullen van de BGT-check

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de BGT-check? Volg dan deze stappen.

1. Voorbereiden

Bekijk de informatie over de BGT en de instructies over de BGT-check voordat u begint.

2. Zorg dat uw percelen goed in Mijn percelen staan

De BGT-check neemt de topografische grenzen en uw eigen intekening over uit Mijn percelen. Dat gebeurt op het moment dat u voor het eerst inlogt. Zorg er daarom voor dat de informatie in Mijn percelen klopt. U hoeft uw percelen niet alvast aan te passen aan de situatie van 2023.

3. Ga naar de BGT-check

U vindt de BGT-check op mijn.rvo.nl/bgt-check. Hoe u inlogt, leest u op Stappenplan: de BGT-check doen

Bekijk het instructiefilmpje

Als u de BGT-check niet doet

Wij adviseren u om de BGT-check te doen. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om uw grenzen vooraf te bekijken en om opmerkingen door te geven. De kans is namelijk groot dat bestaande topografische grenzen op de nieuwe kaart verschuiven. In de meeste gevallen zijn de veranderingen in oppervlakte minimaal. Toch is het mogelijk dat u straks meer of minder hectare landbouwgrond kunt registreren. Dat heeft gevolgen voor de subsidie of betalingsrechten die u aanvraagt in de Gecombineerde opgave.

Doet u de BGT-check niet? Dan gaan wij ervan uit dat u het eens bent met de nieuwe topografische grenzen. U kunt niet in bezwaar gaan tegen de BGT-check. Bezwaar maken kan alleen als u een beslissing van ons ontvangt.

Een uitgebreid stappenplan over de BGT ziet u in onze interactieve infographic.

Na de BGT-check

De BGT-check gebruikt u één keer. U krijgt een brief van ons als u de BGT-kaart ziet in Mijn percelen. U blijft Mijn percelen gebruiken om uw percelen te registreren en bij te werken. Hierover leest u meer op Pas uw intekening aan.

Vragen over de Basisregistratie Grootschalige Topografie?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?