Tuinbouw: ontdek uw internationale kansen

Gepubliceerd op:
30 december 2022
Laatst gecontroleerd op:
12 oktober 2023

De Nederlandse tuinbouwsector is wereldwijd toonaangevend. In deze sector liggen veel internationale kansen. Ontdek op deze pagina kansrijke markten, succesverhalen, marktrapporten, evenementen en handelsmissies.

De topsector tuinbouw is internationaal marktleider. Het is een sterke, innovatieve en hoogproductieve sector. Ook is de sector zeer efficiënt op het gebied van logistiek en voedselverwerking. De sector wil toonaangevend zijn in oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen rond tuinbouw en voeding, en groene omgeving.

Welke landen bieden kansen in tuinbouw?

Verschillende landen bieden kansen in de tuinbouwsector. Verken per land de zakelijke kansen in de tuinbouw. Hieronder lichten we 3 landen voor u uit.

vlag Griekenland

In de groeiende Griekse tuinbouwsector liggen kansen in:
 

 • gebruik van duurzame technieken;
 • smart farming;
 • groei van organische producten.

 

De officiële vlag voor het land China

China is bezig met het vernieuwen van de tuinbouwketen. Er liggen kansen in:

 • de overgang van bestaande tuinbouwkassen naar moderne glastuinbouwkassen;
 • Green cities.
vlag georgië

Georgië biedt veel perspectief voor de Nederlandse tuinbouwsector, vooral op de volgende gebieden:

 • fruit en noten;
 • sierteelt;
 • glastuinbouw;
 • waterbeheer.

Staat uw specialisatie of exportproduct binnen de tuinbouwsector er niet tussen? Wilt u weten welk land past bij uw plannen? Met de landenvergelijking legt een adviseur verschillende landen voor u naast elkaar.

Marktrapporten over tuinbouw

Hergebruik reststromen tuinbouw in Spanje

In de Spaanse tuinbouw wordt jaarlijks 20 miljoen ton aan groenten en fruit geteeld op 800.000 hectare. Hierbij ontstaan onvermijdelijke reststromen. Nederlandse kennis en technologie kan een bijdrage leveren aan hergebruik hiervan. Kringlooplandbouw kan voedselverspilling en klimaatverandering tegengaan.

Lees de samenvatting van het rapport of vraag het rapport direct aan.

Evenementen in de tuinbouwsector

Evenementen zijn een goede manier om te netwerken, uw product of dienst te presenteren, trends te zien en kansen te ontdekken.

Handelsmissie watertechnologie en duurzame kassenbouw Golfregio

Bent u actief in duurzame kassenbouw of biedt u innovatieve oplossingen voor waterbeheer, ontzilting of hergebruik van water in kassen? En wilt u zakendoen in de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië? Ga dan in maart 2024 mee naar de Golfregio. Aanmelden kan tot en met 22 januari.

Lees meer

Handelsmissie tuinbouw Nigeria

Wilt u meer weten over uw kansen in de Nigeriaanse tuinbouwsector? Ga dan van 24 tot en met 30 maart mee met deze handelsmissie naar Nigeria. Tijdens deze missie kunt u ook meedoen aan het NL paviljoen op de vakbeurs Agrofood Nigeria 2024.

Lees meer

Kijk of er evenementen op de planning staan voor de tuinbouwsector:

  Glastuinbouw in Kentucky haalt inspiratie uit het Westland

  Het bedrijf AppHarvest past op grote schaal Nederlandse glastuinbouwtechnologie toe in de Amerikaanse voedselketen. "De regio Appalachia wordt de komende jaren de grootste groente- en fruitproducent in de VS," zegt CEO Jonathan Webb. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke uitdagingen komen zij tegen?

  Vragen over internationaal zakendoen in de tuinbouwsector?

  Onze adviseurs helpen u graag verder.

  In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
  Bent u tevreden over deze pagina?