Vissen in de zeewateren

Laatst gecontroleerd op:
8 maart 2024
Gepubliceerd op:
22 januari 2024

Als u op zee vist, krijgt u te maken met wetten en regels en zaken die u moet regelen. In dit overzicht vindt u alles wat u moet regelen en moet weten over vissen in de zeewateren.

Wat heeft u nodig voor het vissen?

Voordat u gaat vissen op zee, moet u een aantal zaken regelen. Zorg ervoor dat u alles heeft geregeld voor uw vaartuig, dat u geregistreerd staat als kapitein en dat u de goede documenten heeft om te mogen vissen.

Regelen en weten tijdens het vissen

Tijdens het vissen geeft u zaken aan ons door. Ook heeft u informatie nodig tijdens het vissen. Bijvoorbeeld voor welke soorten de aanlandplicht geldt. Deze informatie is belangrijk om bij u te hebben op zee.

Regels per soort

Voor sommige vissoorten gelden nog extra regels. Op deze pagina's leest u alles over de gesloten periode aalvisserij, de beperkingen voor het vissen op zeebaars en de verschillende vergunningen voor de garnalenvisserij.

Kennis over

Bent u op zoek naar extra informatie over vissen in de zeewateren? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over vaartuigen, of hoe wij controleren? Op deze pagina's geven we u extra achtergrondinformatie.

Bent u tevreden over deze pagina?