Marktconsultatie windenergiegebieden IJmuiden Ver Gamma en Nederwiek I

Laatst gecontroleerd op:
15 januari 2024
Gepubliceerd op:
14 december 2023

Wilt u meedenken over de tenderregeling voor de vergunning voor de windparken IJmuiden Ver Gamma en Nederwiek I op de Nederlandse Noordzee? En wilt u uw inzichten delen over de uitdagingen in de toeleveringsketen en de business case van windenergie op zee? Vul dan tot en met 17 januari 2024 de marktconsultatie voor IJmuiden Ver Gamma en Nederwiek I in.

Waarover vragen wij uw mening?

Voor de vergunningverlening van de windparken IJmuiden Ver Gamma en Nederwiek I kiest de Nederlandse overheid uit 3 mogelijke procedures:

 • Vergelijkende toets zonder financieel bod: een onafhankelijke commissie beoordeelt de vergunningaanvragen op basis van kwalitatieve criteria. Hierbij vragen we aanvragers niet om een financieel bod te doen.
 • Vergelijkende toets met financieel bod: hierbij vragen we aanvragers ook een financieel bod te doen. Het financieel bod is onderdeel van de kwalitatieve criteria.
 • Veiling: hierbij is het financieel bod van de aanvragers doorslaggevend voor wie de vergunning krijgt.

U krijgt een aantal vragen over deze procedures. Verder stellen we u enkele vragen over de toeleveringsketen en de business case van wind op zee. Ook netbeheerder TenneT stelt u in deze consultatie enkele vragen. Wij gebruiken uw antwoorden voor de uiteindelijke keuze voor één van de procedures.

Planning

 • woensdag 3 januari 2024
  Deadline aanmelden voor marktconsultatie
 • dinsdag 16 januari 2024
  Gesprekken over de marktconsultatie (in Utrecht)
 • woensdag 17 januari 2024
  Deadline invullen marktconsultatie
 • vrijdag 19 januari 2024
  Gesprekken over de marktconsultatie (in Utrecht)
 • maandag 22 januari 2024
  Gesprekken over de marktconsultatie (in Utrecht)

In gesprek

Naast de online vragenlijst nodigen we u mogelijk uit voor een gesprek in Utrecht in de 2e helft van januari. Bij deze gesprekken gaan we verder in op een aantal vragen uit de vragenlijst, bijvoorbeeld om meer duidelijkheid te krijgen over uw antwoord of voor meer verdieping.

In de vragenlijst kunt u aangeven of wij u hiervoor mogen benaderen. We kunnen niet met iedereen in gesprek: uw aanmelding betekent niet automatisch dat we u uitnodigen. We laten u dit zo snel mogelijk weten.

De gesprekken bestaan uit 2 rondes:

 • met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • met netbeheerder TenneT

Beide gesprekken zijn in ruimtes op dezelfde locatie en op dezelfde dagen. Zo kunt u deze afspraken combineren op één dag.

Vul de marktconsultatie in

U kunt de marktconsultatie tot en met 17 januari 2024 invullen. Wij ontvangen uw antwoord het liefst zo snel mogelijk voor de planning van de gesprekken.

 • Vult u de consultatie in vóór 5 januari? Dan nodigen we u mogelijk uit voor een gesprek op 16 of 19 januari.
 • Vult u de consultatie in tussen 5 januari en 17 januari? Dan nodigen we u mogelijk uit voor een gesprek op 19 of 22 januari.

Na de gesprekken

De gespreksverslagen sturen we na afloop naar u toe ter goedkeuring. U bent vrij om hierin aanpassingen te doen. Deze gesprekken nemen we anoniem op in een verslag aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit verslag blijft intern en brengen we niet naar buiten.

Vragenlijst

Wij vragen u de open vragen te beantwoorden met een maximaal aantal woorden. Als u meer woorden gebruikt, kunt u het formulier niet insturen.

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?