Wedstrijd: naam voor windenergiegebied op zee

Gepubliceerd op:
17 november 2021
Laatst gecontroleerd op:
12 januari 2022

Er komen nieuwe windenergiegebieden op de Noordzee. En die gebieden hebben een naam nodig. Daarbij heeft u ons goed kunnen helpen. U kon in november 2021 namen insturen voor de nieuwe windenergiegebieden. Op 18 maart zijn de nieuwe namen bekend gemaakt: Doordewind, Lagelander, en Nederwiek.

Waarom deze wedstrijd?

Windenergie op zee is een van de belangrijkste pijlers van het klimaatbeleid. Het is onmisbaar in het realiseren van een klimaatneutrale energievoorziening in 2050. Daarbij is betrokkenheid van u als inwoner van Nederland belangrijk voor ons. Daarom organiseerden wij deze wedstrijd op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Namen zijn bekend

Heeft u een naam ingestuurd? Bedankt voor uw creatieve deelname. In totaal ontvingen we voor de namenwedstrijd maar liefst 5922 inzendingen. Een jury onder leiding van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de 5922 inzendingen beoordeeld aan de hand van een aantal van tevoren afgesproken punten.

Deze beoordeling leverde een lijst op van 35 namen. Binnen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat – de initiator van de namenwedstrijd – hebben betrokkenen een stem uitgebracht op hun favoriete inzending. De 12 best scorende namen zijn doorgegaan naar de laatste ronde. In deze laatste ronde stemde het publiek op zijn favoriete naam. Daaruit kwamen de namen Doordewind, Lagelander en Nederwiek.

Bekijk welk windenergiegebied welke naam heeft gekregen

Vragen over windenergie op zee?

Mail naar woz@rvo.nl

Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?