infographic duurzaam

Infographics voor duurzaam ondernemen

Met infographics visualiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) meer complexe onderwerpen, zoals wet- en regelgeving. Infographics laten vaak in één oogopslag zien waar een bepaald onderwerp om draait.

Op deze pagina vindt u de belangrijkste infographics over duurzaam ondernemen.

Welke vormen van bio-energie zijn er?

Bio-energie is energie die wordt opgewekt uit organisch materiaal (biomassa). Dat is bijvoorbeeld: mest, hout, snoeiafval, gft, vezels, plantaardig en dierlijk vet. Vaak gaat het om reststromen die anders afval zouden zijn. Biomassa groeit weer aan. Daarom is bio-energie hernieuwbare energie.

Verwijzing infographic bio-energie

Waarom nu energiebesparen? Check de infographic!

Subsidie energiebesparing eigen huis VvE

Meer infographics

 • Bijna Energieneutrale Gebouwen

  Teaser infographic eisen bijna energieneutrale gebouwen BENG

  Vanaf eind 2020 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energieneutrale gebouwen (BENG) zijn. De infographic 'BENG vervangt EPC voor energieprestatie nieuwbouw' geeft overzicht en uitleg over dit onderwerp.

 • Ondernemer en op zoek naar duurzame huisvesting?

  Infographic duurzaam gebouw

  Bent u op zoek naar duurzame huisvestiging voor uw bedrijf? Volg ondernemer Frank in de infographic mét animatievideo en ontdek hoe u dit het beste aanpakt.

 • Glansrijk door de keuring

  Aircokeuring

  De eigenaar of huurder van een gebouw is verplicht om de 5 jaar de airconditioningsystemen in het bedrijfsgebouw te laten keuren. Bekijk de animatie hoe u dit kunt regelen.

Service menu right