Evenementen

Evenementen zijn bij uitstek geschikt om zakenpartners te ontmoeten en te netwerken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert er vele per jaar.

U kunt als bedrijf deelnemen aan seminars of 'challenges', meegaan met internationale handelsreizen of netwerken op beurzen.

RVO.nl organiseert zelf en vaak in samenwerking met onze netwerkpartners ongeveer 150 netwerk- en matchmakingevents, seminars en congressen per jaar. Onze opdrachtgevers zijn het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De evenementen duren een of meerdere dagen en zijn gericht op agrarisch, duurzaam, innovatief of internationaal ondernemen.

Economische missies en handelsreizen

Bij een economische missie of handelreis gaat u in een kleine groep - vaak samen met een bewindspersoon - op zakenreis naar het land van uw interesse. U heeft daar afspraken met potentiële zakenpartners die voor uw bedrijf op maat zijn geselecteerd.

Daarnaast zijn er ook inkomende handelsmissies, waarbij een handelsdelegatie uit het buitenland Nederland bezoekt.

Seminars

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert regelmatig seminars over innovatief, duurzaam en internationaal ondernemen.

Dit zijn seminars op maat, omdat elk land, elke sector of elk thema anders is en vraagt om een eigen aannpak. Seminars worden breed ingezet, bijvoorbeeld om:

  • partijen bij elkaar te brengen voor de start van omvangrijke projecten;
  • partijen te informeren over nieuw beleid;
  • ondernemers te helpen bij hun zoektocht naar nieuwe ideeën en kansen;
  • ondernemers te helpen met netwerken en samenwerken.

Beurzen

Bezoek nationale en internationale beurzen om uw netwerk te vergroten. Op beurzen in Nederland kunt u kennis maken met de diensten en services van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Op internationale vakbeurzen kunnen bedrijven zich collectief presenteren. Een collectieve beursinzending gaat vaak in de vorm van een Nederlands paviljoen. Dat bestaat uit stands van deelnemende bedrijven en een 'hospitality ruimte' voor ontvangst en presentaties.

Beursdeelname is goed voor uw marketing:

  • u komt met potentiële klanten in aanraking en kunt direct de behoefte aan uw product toetsen.
  • u kunt contacten leggen met mogelijke agenten en distributeurs.
  • u kunt uitgebreid netwerken met bezoekers en collega-bedrijven.

Een uitgebreid overzicht van internationale beurzen vindt u in de Expo Database of bij AUMA.

Zie ook: www.internationaalondernemen.nl

Voorwaarden

Voor het bijwonen van evenementen kent de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een aantal voorwaarden.

Service menu right