Innovatie: resultaten uitgelicht | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Innovatie: resultaten uitgelicht

Van kunsthart tot WIFI, van telescoop tot kettingkast: Nederland scoort met innovatie. Maar de weg van idee naar een concreet en succesvol product kan lastig zijn. Wij helpen start-ups, mkb’ers en kennisinstellingen in hun zoektocht naar financiering, zakenpartners en kennis. Zo kunt u blijven innoveren en blijft Nederland voorop lopen als innovatieland.

Op deze pagina brengen wij de resultaten in beeld van opdrachten die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitvoert.

Eurostars: goede resultaten Nederlandse deelnemers

De afgelopen Eurostars-call zijn 31 projecten van Nederlandse hightech start-ups, mkb en kennisinstellingen goedgekeurd. Dat is een record. 8 van de top 15 projecten hebben een Nederlandse deelnemer, bovendien is het best geëvalueerde project een Nederlands project. De slagingskans voor subsidie voor een Nederlandse deelnemer was deze keer 38%. Het gemiddelde ligt meestal rond de 33%. Lees meer over Eurostars.

25 jaar WBSO

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) bestaat 25 jaar! In die periode zijn talloze innovatieve ondernemers ondersteund met hun research & development (R&D) plannen. Daar kwamen veel mooie en verrassende innovaties uit voort: van vliegende auto’s tot 3D metaalprinters en van energieopwekkende dansvloeren tot duurzame kinderwagens. Met deze innovaties bieden ondernemers oplossingen voor een breed pallet aan maatschappelijke uitdagingen. Bekijk een selectie van inspirerende innovaties die in die periode met de WBSO zijn ondersteund.

Nederlandse scale-ups succesvol in Horizon subsidieaanvragen

Sinds begin 2018 heeft Team Iris van RVO.nl 32 van de 33 de Nederlandse winnaars ondersteund bij hun succesvolle aanvraag van een Horizon 2020 mkb instrument fase 2 subsidie. Daarmee is in totaal € 66 miljoen subsidie opgehaald voor Nederlandse innovatieve scale-ups. Inmiddels heeft de regeling een nieuwe naam, namelijk het Accelerator programma van de European Innovation Council. Er is de mogelijkheid bijgekomen om tot € 15 miljoen aan investeringsgeld op te halen voor opschaling van innovatie.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.