rvoinbeeldinnovatieheader

Innovatie: resultaten uitgelicht

Van kunsthart tot WIFI, van telescoop tot kettingkast: Nederland scoort met innovatie. Maar de weg van idee naar een concreet en succesvol product kan lastig zijn. Wij helpen start-ups, mkb’ers en kennisinstellingen in hun zoektocht naar financiering, zakenpartners en kennis. Zo kunt u blijven innoveren en blijft Nederland voorop lopen als innovatieland.

Op deze pagina brengen wij de resultaten in beeld van opdrachten die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitvoert.

10 jaar Innovatiekrediet

Het Innovatiekrediet biedt uitkomst voor veelbelovende en uitdagende innovaties met een uitstekend marktperspectief, die ondernemers niet helemaal zelf kunnen financieren. In de afgelopen 10 jaar zijn mooie innovaties mede mogelijk gemaakt met het Innovatiekrediet. Innovaties met impact die Nederland, en de wereld, beter maken. We lichten een aantal inspirerende voorbeelden uit.

Uitsnede infographic 10 jaar Innovatiekrediet

Meer cijfers en feiten staan in onze infographic.

Nederland scoort goed in Horizon 2020

Nederland heeft tot nu toe ruim € 3 miljard ontvangen van de € 39,7 miljard die de Commissie in het kader van Horizon 2020 heeft toegekend. De gemiddelde slaagkans van Nederlandse deelnemers ligt met 16,4% boven het Europese gemiddelde van 12,5%. Lees meer in het nieuwsbericht over Horizon2020.

Eurostars steun voor start-ups

Sinds 2014 heeft Nederland 67 innovatieve start-ups met € 19 miljoen aan seedfunding via Eurostars ondersteund. Dit heeft geresulteerd in € 133 miljoen aan internationale innovatieprojecten met Nederlandse start-ups.

Veel interesse voor Seed Capitalregeling

De aandacht vanuit de markt voor de Seed Capitalregeling blijft aanzienlijk. Ook in de voorjaarstender van 2018 dienden weer meer partijen dan verwacht een aanvraag in - en niet alleen de ‘usual suspects’. Het betrof het hoogste aantal aanvragen in een tender sinds de start van de regeling. Dit bevestigt de aantrekkelijkheid van de regeling en toont aan dat deze goed bekend is bij de doelgroep.

Octrooicentrum Nederland

In februari lanceerden Octrooicentrum Nederland (OCNL) en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) de online rekenhulp ‘Kostencalculator bescherming Intellectueel Eigendom’. Ondernemers kunnen nu snel en makkelijk zelf berekenen wat het kost om een octrooi aan te vragen of een merk of model te registeren.
De gratis tool voor intellectuele e-learning ThatsIP, die OCNL en BOIP samen ontwikkelden, is ook beschikbaar voor internationale studenten: er is zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige versie.

Service menu right