rvoinbeeldinnovatieheader

Innovatie: resultaten uitgelicht

Van kunsthart tot WIFI, van telescoop tot kettingkast: Nederland scoort met innovatie. Maar de weg van idee naar een concreet en succesvol product kan lastig zijn. Wij helpen start-ups, mkb’ers en kennisinstellingen in hun zoektocht naar financiering, zakenpartners en kennis. Zo kunt u blijven innoveren en blijft Nederland voorop lopen als innovatieland.

Op deze pagina brengen wij de resultaten in beeld van opdrachten die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitvoert.

2 miljoen naar mkb-projecten voor oplossen problemen op het gebied van menselijk kapitaal

Staatssecretaris Mona Keijzer met de winnaars van MKB Idee 2018Om het tekort aan technisch personeel op te vangen, gaan 14 ondernemers uit het technisch mkb aan de slag met projecten op het gebied van menselijk kapitaal. Zij zijn gekozen uit de aanvragen voor de tender MKB Idee 2018.

Lees meer over de projecten.

Veel interesse voor Seed Capitalregeling

De aandacht vanuit de markt voor de Seed Capitalregeling blijft aanzienlijk. Ook in de voorjaarstender van 2018 dienden weer meer partijen dan verwacht een aanvraag in - en niet alleen de ‘usual suspects’. Het betrof het hoogste aantal aanvragen in een tender sinds de start van de regeling. Dit bevestigt de aantrekkelijkheid van de regeling en toont aan dat deze goed bekend is bij de doelgroep.

Octrooicentrum Nederland

 • Evaluatie octrooiworkshops - De workshops die octrooiadviseurs in 2018 verspreid door het land hebben gegeven, zijn door de deelnemers gewaardeerd met een 8,4.
 • Infographics - Octrooicentrum Nederland geeft nu door middel van infographics overzichtelijk weer hoe onder andere een Nederlandse, Europese en wereldwijde (PCT) -octrooiaanvraagprocedure eruit ziet.
 • Campagne bedrijfsgeheimen - Octrooicentrum Nederland en Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) ontwikkelden een voorlichtingscampagne over bedrijfsgeheimen die liep van december 2018 t/m januari 2019. Bekijk de website www.bedrijfsgeheim.nl.
 • 70 miljoen voor Nederland uit MSCA in 2018

  ICT mircotechnologie GPRS controller

  Nederland heeft in 2018 wederom goed gepresteerd in de Marie Skłodowska-Curie Acties (MSCA). De 4 MSCA calls uit 2018 zorgen gezamenlijk voor ruim € 70 miljoen financiering voor Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven.

 • 3 succesvolle financieringsregelingen voor start-ups en mkb verlengd

  Groeifaciliteit

  Het kabinet verlengt 3 financieringsregelingen met 5 jaar die ondernemers in verschillende levensfasen van hun bedrijf helpen. De instrumenten hebben een doelmatige en doeltreffende werking, blijkt uit evaluaties van de regelingen.

 • Unieke kringloop in de Rotterdamse haven

  haven Rotterdam

  Bedrijven in de procesindustrie zijn gewend hun gezuiverde, zoute afvalwater te lozen. Zonde, want er zitten vaak waardevolle mineralen in. Een demonstratieproject in de Rotterdamse haven moet laten zien hoe je de kringloop kunt sluiten.

 • Meer resultaten

  Gloeilampen in de lucht

  Bekijk meer opvallende activiteiten en resultaten in de uitvoering van opdrachten van onze opdrachtgevers.

Service menu right