Service menu right

Innovatie: resultaten uitgelicht

Van kunsthart tot WIFI, van telescoop tot kettingkast: Nederland scoort met innovatie. Maar de weg van idee naar een concreet en succesvol product kan lastig zijn. Wij helpen start-ups, mkb’ers en kennisinstellingen in hun zoektocht naar financiering, zakenpartners en kennis. Zo kunt u blijven innoveren en blijft Nederland voorop lopen als innovatieland.

Op deze pagina brengen wij de resultaten in beeld van opdrachten die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitvoert.

Veel interesse voor Seed Capitalregeling

De aandacht vanuit de markt voor de Seed Capitalregeling blijft aanzienlijk. Ook in de voorjaarstender van 2018 dienden weer meer partijen dan verwacht een aanvraag in - en niet alleen de ‘usual suspects’. Het betrof het hoogste aantal aanvragen in een tender sinds de start van de regeling. Dit bevestigt de aantrekkelijkheid van de regeling en toont aan dat deze goed bekend is bij de doelgroep.

Octrooicentrum Nederland

  • Lees in het jaarbericht van Octrooicentrum Nederland onder andere over het aantal Nederlandse octrooiaanvragen dat bij ons is ingediend, maar ook welke activiteiten Octrooicentrum Nederland heeft ondernomen in 2018 en wat de ambities zijn voor de toekomst.
  • Evaluatie octrooiworkshops - De workshops die octrooiadviseurs in 2018 verspreid door het land hebben gegeven, zijn door de deelnemers gewaardeerd met een 8,4.
  • Infographics - Octrooicentrum Nederland geeft nu door middel van infographics overzichtelijk weer hoe onder andere een Nederlandse, Europese en wereldwijde (PCT) -octrooiaanvraagprocedure eruit ziet.
  • Campagne bedrijfsgeheimen - Octrooicentrum Nederland en Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) ontwikkelden een voorlichtingscampagne over bedrijfsgeheimen die liep van december 2018 t/m januari 2019. Bekijk de website www.bedrijfsgeheim.nl.