Energie innovatie in gebouwen en industrie

Infographics voor innovatief ondernemen

Met infographics visualiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) complexe onderwerpen, zoals wet- en regelgeving. Infographics laten vaak in één oogopslag zien waar een bepaald onderwerp om draait.

Op deze pagina vindt u de belangrijkste infographics over innovatief ondernemen.

De innovatietender aardgasloze wijken, woningen en gebouwen

Toekenning Innovatiekrediet

De regeling Innovatiekrediet is de motor van innoverend Nederland. Dat blijkt uit de cijfers van 2017. In 2017 is het totale budget voor het Innovatiekrediet van € 60 miljoen volledig toegekend aan 29 projecten.
Toekenning Innovatiekrediet

 • Energie-innovaties in productgroepen

  Innovatie in windenergie

  De overheid stimuleert bedrijven en onderzoeksinstellingen innovatieve energietechnologieën te ontwikkelen, om zo de transitie naar een koolstofarm energiesysteem te bevorderen en bij te dragen aan een concurrerend bedrijfsleven.

 • Living Labs

  Living Labs

  Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft onderzoek gedaan naar de kenmerken en eigenschappen van Living Labs, Proeftuinen en Fieldlabs. Partijen komen in meerdere vormen bij elkaar om samen te ontwikkelen en te experimenteren.

 • Slimme innovaties voor bijna energieneutrale gebouwen

  Slimme innovaties voor BENG

  In 2020 moet alle nieuwbouw voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Echter, niet ieder soort nieuwbouw zal eenvoudig kunnen voldoen aan die eisen.

Service menu right