Zienswijze doorgeven | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zienswijze doorgeven

28-07-2020

We nemen meestal niet direct een definitief besluit. U krijgt eerst een brief of u leest een bericht van ons op internet. Daarin staat dat u kunt reageren met uw zienswijze. Zo laat u weten waarom u het er wel of niet mee eens bent. Uw zienswijze nemen we mee om een definitief besluit te nemen.

Wilt u reageren op een Wob-verzoek om uw gegevens openbaar te maken? Of wilt u reageren op een voorgenomen besluit voor bijvoorbeeld de Meststoffenwet? Stuur dan uw zienswijze op. Daarmee geeft u uw mening aan ons door. Of die van een organisatie. U doet dit online met ons formulier of schriftelijk.

Voorwaarden

  • U heeft een brief gehad over bijvoorbeeld het openbaar maken van uw gegevens of een boete. Of een bericht gelezen op overheid.nl of rijksoverheid.nl.
  • U bent het er wel of niet mee eens en u wilt dat aan ons laten weten
  • U reageert in elk geval voor de datum die in de brief of het bericht staat.
  • U heeft duidelijke redenen waarom u het niet eens bent. Gaat uw zienswijze over het openbaar maken van gegevens? Gebruik dan artikel 10 en artikel 11 van de Wet openbaarheid van bestuur. Leg daarmee uw situatie uit: wat betekent het bekendmaken van de gegevens voor u of uw organisatie?
  • U stuurt alle gegevens naar ons waaruit uw standpunt blijkt en die uw zienswijze steunen.

Hoe doorgeven

In de brief of het bericht staat hoe u uw zienswijze doorgeeft. Kunt u uw zienwijze digitaal doorgeven? Gebruik dan hiervoor het formulier bij Direct regelen op mijn.rvo.nl. Het digitale formulier helpt u om uw zienswijze compleet in te sturen.

Iemand machtigen

Wilt u iemand anders uw zienswijze door laten geven? U mag ook iemand machtigen. Hoe u dit doet, leest u op Inloggen en machtigen.

Na het doorgeven

Heeft u een zienswijze doorgegeven? Wij nemen uw zienswijze mee om een definitieve beslissing te nemen. Daarna krijgt u een brief met het definitieve besluit.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.