Blackbelt 3D: van een oriënterend octrooionderzoek naar een IE-strategie

Gepubliceerd op:
5 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
26 januari 2022

Mogen we u even voorstellen aan technologiebedrijf Blackbelt 3D? Zij hebben een nieuwe 3D-printtechniek ontwikkeld waarbij je print onder een schuine hoek, op een lopende band. Die techniek maakt het mogelijk om (bijna) eindeloos te printen. Bovendien kan je allerlei nieuwe 3D-vormen printen. 

Blackbelt 3D ontwikkelde deze technologie door voor een specifieke toepassing: het printen van steunzolen op maat. Octrooicentrum Nederland leverde maatwerkondersteuning bij de octrooivraagstukken waar het bedrijf mee te maken kreeg.

Maatwerk en weinig restafval

De innovatieve 3D-printer van Blackbelt 3D kan iets heel knaps. De printer maakt het mogelijk om in één keer heel lange objecten te printen en om meerdere objecten in serie te produceren. Maar Blackbelt 3D is een stap verder gegaan. Het bedrijf is gaan zoeken naar nieuwe toepassingen voor hun speciale printtechnologie. Eén zo’n toepassing is de SOLE-podoprinter: een printer met speciale software voor het maken van steunzolen. Het resultaat? Maatwerk-steunzolen én weinig restafval bij de productie ervan.

Octrooicentrum Nederland hielp bij octrooistrategie

Vanaf de start van hun onderneming heeft Blackbelt 3D contact gehad met Octrooicentrum Nederland. Octrooiadviseur René Janssen hielp ze op weg met vragen over de beste bescherming van hun product tot gesprekken over het opzetten van een solide octrooistrategie.

Bekijk hoe de techniek werkt en hoe OCNL Blackbelt 3D adviseerde:

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe Octrooicentrum Nederland u kan helpen bij uw innovatietraject? Lees onze pagina over advies voor ondernemers.

Vragen over octrooien?

Bel 088 042 42 42 (kies 2 en dan 3)

Bent u tevreden over deze pagina?