"De Energie-investeringsaftrek verkleint het gat tot de duurzame markt"

Gepubliceerd op:
10 juni 2021

De overgang naar schone energie versnellen door veilige en betrouwbare waterstofbronnen te maken die duurzame, emissievrije (uitstootvrije) stroom leveren. Dat is de missie van Dutch Energy Solutions (DENS). Het bedrijf ontwikkelde een uitstootvrije aggregaat. Oprichter en directeur Max Aerts: "Wij zijn eigenlijk de ruggengraat van de emissieloze bouwplaats."

Met dit aggregaat biedt DENS een mobiele laadinfrastructuur met een hoge capaciteit.

Laden in de bouw

Het aggregaat zet hydrozine (mierenzuur) om in uitstootvrije energie, waarmee onder meer elektrische voertuigen opgeladen worden. Het bedrijf richt zich onder andere op gebruik in de bouw. Het DENS-aggregaat laadt zo’n 300 graafmachines op. Aerts: "Het is de eerste generator op de markt die elektriciteit opwekt op basis van hydrozine; een veilige en efficiënte manier van energie opwekken."

Pilotprojecten

De eerste aggregaten zijn nu ingezet in pilotprojecten waar verschillende bedrijven aan deelnemen. "Samen met de klant ontdekken we de gebruiksaanwijzing. Welke instructies heeft de klant nodig en welke informatie is niet relevant? Zo werken we samen met de deelnemende bedrijven aan de verduurzaming van de funderingstechniek, bouw en infra."

Belastingvoordeel met EIA

Sommige ondernemers maakten gebruik van de Energie Investeringsaftrek (EIA) om het aggregaat aan te schaffen. Aerts: "Dit soort regelingen help bedrijven heel erg. Een gebruikelijk aggregaat is ongeveer een 10e van de prijs van ons aggregaat. Als je die kosten verlaagt met belastingvoordeel, is het een stuk aantrekkelijker voor de klant om een stap te zetten naar een duurzame energieoplossing."

Gat tot de markt verkleint

Met de EIA stimuleert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondernemers die investeren in duurzame energieoplossingen en adviseert en begeleidt hen bij het aanvragen. Aerts: "Met de EIA verkleint RVO het gat tot de markt, waardoor schonere oplossingen kansrijker zijn."

Meer weten?

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Vragen over de EIA?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?