"De verscheidenheid aan maatschappelijke thema’s waar RVO aan werkt heeft mij positief verrast"

Gepubliceerd op:
20 juli 2021
Laatst gecontroleerd op:
29 juli 2022

Meint Pool startte in 2020 als senior auditor bij de Interne Auditdienst (IAD) van RVO. "Ik heb een adviserende en een auditrol, maar zet mijn ervaring ook hands-on in binnen projecten van RVO", vertelt hij. Al snel haakte hij aan bij grote projecten zoals de COVID-19 regelingen en het Europees Landbouwbeleid.

Als accountant startte Meint zijn loopbaan in de private sector, waarna diverse management en directiefuncties volgen. Voor de stap naar RVO werkte hij als accountant bij de gemeente Den Haag. "De rode draad in mijn loopbaan is het balanceren op het snijvlak van publiek en privaat."

"Het is geweldig om een bijdrage te kunnen leveren aan een lerende organisatie", zegt Meint. "Voor mij dé reden om in gesprek te gaan met de Interne Auditdienst van RVO. Waar ik toen nog niet van op de hoogte was, is de verscheidenheid aan maatschappelijke thema’s waar de organisatie aan werkt. Dit heeft mij positief verrast."

Vrijheid en diversiteit als auditor en adviseur

"Dagelijks doe ik bij de IAD heel veel en heel verschillende dingen! Als ik een kans zie voor RVO op mijn vakgebied dan pak ik hem. Daarna denk ik na over waar en hoe we het moeten beleggen."

Meint vertelt dat de vrijheid die hij krijgt goed bij hem past. Hierdoor blijft de functie voor hem divers en uitdagend. "Ik heb zowel een adviserende als auditrol, maar zet mijn ervaring ook praktisch in binnen projecten van RVO", vervolgt hij. "Zo denk ik voor de COVID-19 regelingen mee op strategisch niveau en probeer de controledruk voor ondernemers zo slim mogelijk te beperken. Het blijft wel publiek geld dat we verantwoord moeten besteden."

"Daarnaast ben ik betrokken bij de coördinatie, uitvoer en kwaliteitsborging van de audits. Hierdoor werk ik nauw samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), de Auditdienst Rijk (ADR) en de Rekenkamer."

Menselijke maat

"De belangrijkste uitdaging voor mij is om bij alle collega’s het perspectief van onze klant op het netvlies te houden", zegt Meint. "RVO is een dienstbare en klantgerichte organisatie. Iedereen werkt enorm hard om ondernemend Nederland zo goed mogelijk verder te helpen. Daarbij is het van belang om binnen de juridische spelregels de menselijke maat in afwegingen mee te nemen."

Strikte Europese kaders

Meint vertelt dat hij op dit vlak ook veel uitdaging ziet in het Europees domein waarin hij zich begeeft. "Ik vind het interessant om met Europese wet- en regelgeving te werken. De uitdaging ligt vooral in het verenigen van het strikte Europese systeem met het wat vrijere Nederlandse systeem. Oftewel: hoe kunnen we zoveel mogelijk voor ondernemend Nederland voor elkaar krijgen binnen de strikte Europese kaders? Voor een auditor is dit een mooie uitdaging!"

Unieke positie als uitvoeringsorganisatie

Volgens Meint heeft RVO als uitvoeringsorganisatie een unieke positie. "Het is een plek waar de publieke sector en private sector samenkomen. Enerzijds zijn we bezig met het kwalitatief goed inrichten van onze dienstverlening voor ondernemers, anderzijds zorgen we voor het behouden van voldoende draagvlak in de politiek. Ik vind het mooi om binnen dit domein te werken."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Meint bij RVO te werken? Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

 

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

 

Bent u tevreden over deze pagina?